Søg
 

Lolland og Falster er mulighedernes land

Pressemeddelelse: Fredag d. 03. maj 2013

Kick off: Idéerne stod i kø, da politikere, repræsentanter fra erhvervslivet, lokale iværksættere, frivillige, læger, forskere og mange andre fredag den 3. maj diskuterede, hvordan udviklingen på Lolland og Falster bliver vendt.

Region Sjælland og sundhedsministeren har ambitiøse mål.

Opgaven er klokkeklar, når det gælder befolkningen på Lolland og Falster: Folkesundheden skal forbedres, der skal mere kvalitet i sundhedsydelserne, og så skal omkostningerne til sundhed pr. person ned.

Pessimisterne har nemlig masser af tørt krudt at skyde med, når der skal fældes dom over befolkningen på Lolland og Falster: Kort levetid, lav indkomst, lavt uddannelsesniveau, høj arbejdsløshed, usund livsstil, fattige familier og mange kronisk syge er blandt udfordringerne.

- Når vi kan se, at folk lever kortere og er mere syge på Lolland og Falster end i Danmark generelt, er det nødvendigt, at vi finder nye veje. Vi skal arbejde for at sikre borgerne her lige så mange gode og sunde år som borgerne nord for København. Det er ambitiøst, men med stærke samarbejder er det muligt. Derfor er jeg meget glad for Udviklingspartnerskabets planer, for jeg er overbevist om, at det netop er via partnerskaber, at kommunen, regionen, erhvervslivet og de frivillige foreninger kan forpligte hinanden på det fælles ansvar, siger sundhedsminister Astrid Krag.

Region Sjælland står i spidsen for projektet Broen til bedre sundhed, der skal drive udviklingen på Lolland og Falster.

- Lolland og Falster er mulighedernes land. Med målrettede og langsigtede indsatser skal vi gøre en forskel i samarbejde med kommunerne, sygehuset i Nykøbing F., de praktiserende læger, skolerne, idrætsforeningerne og erhvervslivet. Borgerne på Lolland og Falster skal involveres, for uden dem kommer vi ingen vegne. Det er jo dem, det hele handler om, siger Preben Cramon, sundhedsfaglig chef for Region Sjælland.

Nu tager Region Sjælland alle idéerne fra kick off-arrangementet i Holeby på Lolland med hjem, og så starter arbejdet med at få planlagt hvilke initiativer, der helt konkret skal sættes i værk.

Region Sjælland har allerede afsat 3 mio. kr. i 2013, og derudover venter regionen svar på ansøgninger fra Trygfonden og EU. De første aktiviteter og projekter sættes i gang i 2013 -tidshorisonten for projektet som helhed er 10-30 år.

Baggrund

Læs mere om projektet Broen til bedre sundhed på www.regionsjaelland.dk/broen.

Billede (jpg, ca. 4 MB): Arne Cyron, sygehusdirektør på Nykøbing F. Sygehus, flankeret af koncerndirektør Per Bennetsen (tv.) og sundhedsfaglig chef Preben Cramon (th.) fra Region Sjælland. Nykøbing F. Sygehus er en af de centrale samarbejdspartnere for udviklingen på Lolland og Falster.

Kontaktoplysninger for pressen:

Preben Cramon, sundhedsfaglig chef, Region Sjælland, tlf. 21 22 22 90​

Oprettet
06.05.13
Opdateret
07.05.13
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52