Søg
 

Lolland-Falster Undersøgelsen er i mål

Pressemeddelelse: Fredag d. 14. februar 2020

19.000 borgere i alderen 0-96 år har deltaget i Lolland-Falster Undersøgelsen, og de sidste borgere var forbi torsdag. Nu starter det store arbejde med at forske i de mange indsamlede data.

13. februar blev sidste deltager undersøgt, og dermed blev det slutdatoen for fire års arbejde med at indsamle helbredsdata fra borgerne på Lolland og Falster. 19.000 borgere har bidraget, nu starter arbejdet med at forske i de mange data:
 
-  Først skal vi kvalificere alle data for at sikre at kvaliteten er i top. Så bliver datasæt givet videre til forskere, som skal analysere disse interessante tal. Det vil give et strøm af videnskabelige artikler i de næste mange år, siger projektchef for Lolland-Falster Undersøgelsen, Randi Jepsen.
 
Selv om analyserne af de mange data kun så småt er begyndt, har undersøgelsen allerede hjulpet flere af de borgere, som har deltaget:
 
-  Hele formålet med undersøgelsen er forskningen i sammenhængen mellem levevilkår og sygdomme blandt borgerne på Lolland og Falster. I den forbindelse, blev 400 af deltagerne rådet til at søge egen læge for yderligere kontrol af deres hjerte, og 700 skulle søge egen læge på grund af diabetes, siger Randi Jepsen.
 

Forskningen kan ændre fremtidens sundhedsvæsen

Regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, glæder sig over, at det store arbejde er færdigt:
 
-  Det er en helt unik undersøgelse, som kun har været mulig, fordi så mange af vores borgere på Lolland og Falster har sagt til ja til at deltage. Det skal de have en stor tak for, siger Heino Knudsen.
 
Han forventer, at forskningen vil give helt unikke indblik i både forekomsten og forebyggelsen af sygdomme i fremtidens sundhedsvæsen:
 
-  Vi ved, at der er sammenhæng mellem levevilkår og sygdomme. Men i hvor høj grad og ikke mindst, hvordan man kan forebygge dette? Det bliver noget af det afgørende i den kommende forskning i denne undersøgelse. Og det kan give anledning til, at vi skal tænke anderledes i vores sundhedsvæsen i fremtiden, siger Heino Knudsen.
Billedtekst:
De sidste deltagere i Lolland-Falster Undersøgelsen var en hel familie og fik bamser og blomster: Kasper G. Rasmussen og Charlotte Steiness med sønnerne William 4 år og Alfred 1 år.
 

Foto:

Familien Steiness_Rasmussen_Nykøbing.jpg
 

Kontaktoplysninger for pressen

Projektchef Randi Jepsen, projektchef, 40 57 03 60
Regionsrådsformand Heino Knudsen, Region Sjælland - via pressevagten 57 87 50 52
 
 
Oprettet
14.02.20
Opdateret
14.02.20
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52