Søg
 

Landsbyer skal have et løft

Pressemeddelelse: Fredag d. 21. december 2018

Bedre adgang til naturområde og gode friluftsoplevelser skal skaffe flere besøgende og tilflyttere til landsbyer i Region Sjælland.

​Alle kender den smukke Stevns Klint, men Stevns og resten af Region Sjælland har mange andre spændende naturområder. Og naturen skal åbnes op, så flere af regionens borgere kan få glæde af den. Det kan skaffe mere liv i landområderne, mener Udvikling Stevns, LAG Lolland-Falster, LAG Sydsjælland og Region Sjælland, der er gået sammen i et nyt projekt, "Landsbyernes naturlige fortræffeligheder".
 
Projektet skal skabe nye natur- og friluftsoplevelser i landsbyer i Region Sjælland, fortæller Jens Kierkegaard, der er formand for Udvikling Stevns:
 
- Landsbyerne har naturen lige udenfor døren, og dermed har de nem adgang til gode friluftsoplevelser. Det vil vi gerne hjælpe på vej, for eksempel med flere cykelruter, stier og aktivitetsbaner ude i det grønne. Sammen med borgere og virksomheder fra landsbyerne vil vi finde de løsninger, der passer til netop deres område. Vi inddrager også rådgivere, kommuner og andre organisationer, siger Jens Kierkegaard.
 
Foreløbig er fire landsbyer med i projektet. Det drejer sig om Magleby, Klippinge, Holtug og Sigerslev, der alle ligger på nordspidsen af Stevns. I løbet af 2019 skal yderligere tre til fire landsbyer fra Region Sjælland inviteres med.
 

Stærke lokalsamfund

Region Sjællands regionsrådsformand Heino Knudsen håber, projektet kan være med til at tiltrække flere besøgende og tilflyttere til landsbyerne.
 
- Vi oplever i disse år, at mange flytter til de større byer. Skal vi vende den udvikling, er det afgørende for mig, at vi får vist, hvad regionens mange landsbyer har at byde på. Vi har en fantastisk natur, et rigt kulturliv og ikke mindst nogle stærke lokalsamfund, hvor folk kender og passer på hinanden. Nærheden til storbyens puls og landsbyernes natur og friluftsoplevelser er en af Region Sjællands særlige kvaliteter, som vi skal dyrke og styrke. Derfor støtter vi udviklingen af naturoplevelser tæt på de levedygtige landsbyer i vores region, siger Heino Knudsen.
 
Erhvervsministeriets Landdistriktspulje har givet 404.000 kroner i tilskud til "Landsbyernes naturlige fortræffeligheder", mens Region Sjælland bidrager med 200.000 kroner. Projektet løber halvandet år fra 1. januar 2019 til 30 juni. 2020.
 
 

Fakta:

"Landsbyernes naturlige fortræffeligheder" ledes af Udvikling Stevns. Projektet har fået støtte fra Region Sjælland og Erhvervsministeriet Landdistriktspulje til at gennemføre workshops i seks landsbyer og udarbejde koncepter og skitser på fysiske tiltag, der kan skabe bedre adgang til naturen og nye natur- og friluftsoplevelser. Projektet er for landsbyer og landsbysamarbejder i hele Region Sjælland.

Kontaktoplysninger for pressen

Heino Knudsen - Regionsrådsformand i Region Sjælland - 51 14 54 96
Jens Kierkegaard - Formand for Udvikling Stevns - 56 28 70 20.
Oprettet
21.12.18
Opdateret
21.12.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52