Søg
 

Lægevagt dækker fortsat hele Region Sjælland

Pressemeddelelse: Mandag d. 30. oktober 2017

Region Sjælland og de praktiserende læger i Region Sjælland er
blevet enige om en aftale, som fortsat sikrer borgerne et godt og
nært akuttilbud.

​Region Sjælland og de praktiserende læger har gennem en længere periode arbejdet på at finde løsninger, der sikrer, at der fortsat er en lægevagtsordning til alle regionens borgene ved akut opstået sygdom.

Gennem bedre og mere fleksible udnyttelse af lægernes ressourcer er det blevet muligt at fastholde den nuværende lægevagtsordning. Samtidig med at der tilføres flere lægehænder, da de ny lægeklinikker (udbudsklinikker) fremadrettet kommer til at indgå i lægevagten. Alle konsultationssteder vil derfor fortsat kunne betjene borgerne.

 

Tilfredshed med aftale

- Jeg er meget tilfreds med, at vi i et konstruktivt samarbejde med de praktiserende læger har kunne lave justeringer, som betyder, at borgerne fortsat får et godt og nært akuttilbud, siger praksisdirektør Christina Sjøberg Lundgren.

Formand for de praktiserende læger i Region Sjælland, Ulrik Hesislev, glæder sig også over aftalen:

- Vi er nået frem til de nødvendige fleksible rammer, der sikrer, at lægevagten i Region Sjælland fortsat vil være effektiv og brugervenlig, samtidigt med at der tages højde for, at der er færre læger til at løse opgaven.

Aftalen sikrer, at lægevagten fortsat kan servicere borgerne også i byerne Ringsted, Nykøbing Sjælland, Kalundborg, Vordingborg og Nakskov.

- Lægevagtsordningen er udfordret af, at der generelt er mangel på almen praktiserende læger, så vi skal også fremover have fokus på at bruge lægetimerne bedst muligt, siger praksisdirektør Christina Sjøberg Lundgren.


 

Kontaktoplysninger for pressen

Christina Sjøberg Lundgren, praksisdirektør, Region Sjælland, 57 87 56 01 eller 20 97 30 20.

Ulrik Hesislev, formand for de praktiserende læger, PLO-Sjælland, 57 87 07 63

 
 
Oprettet
30.10.17
Opdateret
30.10.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52