Søg
 

Lægepar overtager "Verdens bedste lægejob"

Pressemeddelelse: Mandag d. 31. august 2020

Fejø får ikke bare én men to nye læger i form af et lægepar, der skal dele stillingen som ø-læge. Det er fantastisk at byde to kompetente, unge læger velkommen til Fejø og Nærklinikken i Nakskov, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

​De nye ø-læger på Fejø bliver det unge lægepar, Christian Lund Hansen og Katrine Rose Larsen på henholdsvis 40 og 44 år. Parret deler jobbet som ø-læge på Fejø, ligesom de ved siden af også bliver en del af de faste læger i Nærklinikken i Nakskov.  Den nuværende ø-læge, Jan Kofod Larsen, går på pension i slutningen af september. Dermed er det unge par klar til ”Verdens bedste lægejob”, som den nuværende læge beskriver jobbet som ø-læge på Fejø. 
 
- Det er en fantastisk nyhed at kunne fortælle borgerne på Fejø, at vi nu kan byde to unge og yderst kompetente læger velkommen til øen og Lolland. Vi ser lige nu positive tegn for lægedækningen på Lolland og øerne, som ellers i mange år har været det område af Re-gion Sjælland, der har været sværest at rekruttere læger til, siger Heino Knudsen, regi-onsrådsformand i Region Sjælland, og fortsætter:
 
- Det er det ikke i øjeblikket, og det er jeg meget begejstret over og stolt af på borgernes og regionens vegne. Det viser, at vores målrettede arbejde og store fokus med at rekruttere læger virker, siger Heino Knudsen. 
 
Flere egnede kandidater var i spil til stillingen, men valget faldt på de unge læger, som i øjeblikket arbejder på en ø i Norge. Den nuværende læge på Fejø stopper med udgangen af september 2020, mens de nye læger begynder på Fejø i løbet af januar 2021, hvor de skal dele ydernummeret. I den mellemlæggende periode sikrer Region Sjælland, at der er læger på øen svarende til i dag.  

 

Styrker lægedækningen på Lolland

Borgerne på Fejø har i dag modtaget et brev i deres e-boks om de nye læger på øen og en invitation til et borgermøde den 8. september 2020 om den nye ordning. Lægerne skal deles om ø-læge stillingen på Fejø, og den fremtidige lægedækning vil ligne den nuværende løsning. I dag er der et tæt samarbejde mellem lægerne på Fejø og Femø, og det fortsætter. Derfor vil borgere på Femø også møde de nye læger.
 
Udover jobbet som ø-læge bliver lægerne også tilknyttet Nærklinikken i Nakskov og bidrager dermed også til lægedækningen i Nakskov. 
 
- Vi styrker virkelig lægedækningen i den sydlige del af vores region med denne ansættelse. Jeg håber, at unge lægers beslutninger som denne og vores arbejde med at gøre det attraktivt at slå sig ned eller fortsætte som praktiserende læge bliver ved med at sprede sig som ringe i vandet. Samarbejdet med Lolland Kommune og PLO om at skaffe læger er tæt og stærkt. Vi begynder nu at kunne se lyset for enden af tunnelen i forhold til de senere års udfordringer med lægedækningen på Lolland og øerne, siger Heino Knudsen.
 
Ansættelsen af de nye læger sker efter en rekrutteringsproces, hvor Sjælland udover traditionel annoncering også har taget utraditionelle midler i brug. Med hjælp fra Fejøforeningen og andre gode folk på øen blev der i maj måned optaget en rekrutteringsfilm, der har været med til at skabe ekstra opmærksomhed om ”Verdens bedste lægejob” og har ført til flere henvendelser fra interesserede læger. 

Yderligere oplysninger:

 

Kontaktoplysninger for pressen

Heino Knudsen, regionsrådsformand, 51 14 54 96
Trine Holgersen, direktør for Det nære sundhedsvæsen i Region Sjælland, 21 16 23 45​
Oprettet
31.08.20
Opdateret
03.09.20