Søg
 

Internt vikarkorps er klar

Pressemeddelelse: Onsdag d. 02. oktober 2019

Region Sjælland åbnede i dag sit eget vikarkorps for sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. Større stabilitet, højere kvalitet og bedre patientsikkerhed er forhåbningerne bag etableringen af korpset.

​Vikarerne på regionens sygehuse kommer ikke længere fra private vikarbureauer. De kommer i stedet fra Region Sjællands eget vikarkorps, som i dag åbnede i Næstved.
 
- Fremover skal vores medarbejdere ikke ringe efter en vikar. De skal ringe efter en kollega. Det vil bidrage til et bedre arbejdsmiljø på vores sygehuse, siger Gitte Simoni, formand for Udvalget for arbejdsmiljø og rekruttering.
 
Selvom det bliver godt for arbejdsmiljøet, kræver omstillingen til det interne vikarkorps dog en længere indkøringsperiode.
 
- Enderne mødes ikke fra dag et. Der bliver behov for en stor indsats og fleksibilitet i den næste tid fra afdelinger og medarbejdere. Men forventningen er, at egne vikarer vil sikre stabilitet, højere kvalitet og bedre patientsikkerhed til glæde for både personale, arbejdsmiljø og patienter, siger hun.
 
Region Sjællands Vikarkorps skal dække alle sygehuse og psykiatriens behov for vikarer. På nuværende tidspunkt er der ansat cirka 250 vikarer i korpset, der på sigt skal op på cirka 500 faste vikarer.
 

Resultat af et bredt flertal

Baggrunden for etableringen af eget vikarkorps udspringer af den budgetaftale, som Regionsrådet besluttede sidste år. Regionen skulle undersøge muligheden for egne vikarer, og det mundede i dag ud i åbningen med snoreklip af regionsrådsformand Heino Knudsen og Gitte Simoni.
 
- Det er dejligt, når vi som i dag kan se konkrete resultater af vores arbejde i Regionsrådet. Vi håber både på samlet set at sænke udgifterne til vikarer og at sikre et bedre arbejdsmiljø på sygehusene og psykiatrien. Samtidig tror vi på, at vi med etableringen af Vikarkorpset vil få bedre muligheder for at få flere faste medarbejdere på vores sygehuse, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.
 
Vikarkorpset omfatter sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. De skal dække vagter ved sygdom, uddannelse og barsel, samt hvis der er ubesatte stillinger. Der er gode erfaringer med interne vikarer fra Region Hovedstaden, der har minimeret brugen af eksterne vikarer.

 

Vedhæftede filer

Kontaktoplysninger for pressen

Heino Knudsen, 51 14 54 96
Gitte Simoni, 61 15 40 63
Pressevagten, 57 87 50 52


Oprettet
02.10.19
Opdateret
02.10.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52