Søg
 

Hvem vinder Sundhedsprisen 2013?

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 01. oktober 2013

Spændingen udløses den 10. oktober for de seks finalister i Region Sjællands Sundhedspriser.

​To vindere og seks præmier i alt til en samlet værdi af 100.000 kr.

Sådan er scenariet, når Region Sjælland torsdag den 10. oktober inviterer til den store finale og prisoverrækkelse i årets Sundhedspriser.

I både den åbne Sundhedspris og den interne Medarbejdernes Sundhedspris er der 30.000 kr. til vinderen og henholdsvis 15.000 og 5.000 kr. i anden- og tredjepræmie, og i hver kategori er de tre konkurrerende finalister kendt på forhånd.

Skov, frugt og BMI

Søren Paludan, skovejer m.m. fra Ringsted, er blandt finalisterne i den åbne udgave af Sundhedsprisen 2013, som alle borgere i regionen har haft mulighed for at foreslå kandidater til. Paludan har taget initiativ til Kærehaveprojektet, der fremmer trivsel og sundhed gennem brug af naturen.

Sydhavsøernes Frugtfestival er den anden finalist her, den årlige festival i Sakskøbing, som trækker omkring 25.000 gæster til byen.

BMI Brikken, en landsdækkende forening med base i Næstved for overvægtige og tidligere overvægtige er den tredje finalist, som i øvrigt er fundet gennem en afstemning på Facebook.

Samme dommere

De to andre finalister er udpeget af dommerkomiteen, der blandt andet omfatter de tre regionsrådsmedlemmer Kirsten Devantier, Nicolai Nicolaisen og Jette Leth Buhl. Komiteen har også udvalgt de tre, der dyster om regionens interne Sundhedspris, som går til medarbejdere, der har gjort en særlig indsats for sundheden.

Denne pris blev første gang uddelt sidste år. I år er tre sygehusafdelinger i finalen: Medicinsk Afdeling i Køge, Urologisk Afdeling i Næstved og Akutafdelingen på Holbæk Sygehus.

En afstemning på Region Sjællands intranet blandt de omkring 18.000 medarbejder i regionen afgør, hvem der løber med førstepræmien og de 30.000 kr.

Featuring Per Larsen

Festlighederne den 10. oktober er traditionen tro henlagt til Regionshuset i Sorø med start kl. 17, og lige så traditionelt får deltagerne en verbal indsprøjtning fra en ekstern oplægsholder, som i år bliver Per Larsen, formand for Børnerådet og vicepræsident i Kræftens Bekæmpelse.

Tidligere kendt som udadvendt og medievant politimand, der også har været meget åben om sit møde med sundhedens modsætning, sygdommen, idet Per Larsen har været angrebet af kræft i nyrerne.


Arrangementet varer frem til kl. 20, og det er åbent og gratis for alle. Dog er der begrænsede pladser, så tilmelding på sundhedsprisen@regionsjaelland.dk er nødvendig.

Tilmelding er dog ikke nødvendig for pressen.

e5685f_supris12.jpg
Regionsrådsmedlem Kirsten Devantier skal nu for sjette gang være med til at uddele Sundhedsprisen i Region Sjælland.

fa3c6c_supris12_b.jpg
Slagelse Svømmeklub (i midten) vandt førsteprisen sidste år, mens Inge Degler fra Gigtforeningen Lolland-Falster (tv.) fik andenpræmien, og gymnastikinstruktør Ragni Lindholm, Sorø, (th.), var tredje og sidste finalist.

Foto: Gert Ellegaard, Region Sjælland

Kontaktoplysninger for pressen:
Kommunikationschef Hanne Ahrensbøll, tlf. 23 29 78 02

Oprettet
01.10.13
Opdateret
04.10.13
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52