Søg
 

Hvem skal ha' 50.000 kroner for en sund indsats?

Pressemeddelelse: Onsdag d. 16. september 2015

Sundhedsprisen 2015 bliver uddelt i november. Så nu er det tid til at indstille kandidaterne.

​50.000 kroner fordelt på tre vindere. Sådan er scenariet for Sundhedsprisen 2015 i Region Sjælland, der i år uddeles for ottende gang og dermed er blevet en tradition i regionen. Der er 30.000 kroner til vinderen, mens anden- og tredjepræmien modtager henholdsvis 15.000 og 5.000 kroner.

Både enkeltpersoner, virksomheder, foreninger og organisationer kan konkurrere i kampen om pengepræmierne. De eneste krav, man skal opfylde for at blive nomineret, er, at kandidaterne skal være bosiddende i Region Sjælland, og så skal man have gjort en ekstra indsats for at skabe et sundhedsinitiativ, der kommer mange andre til gode.

Sundhed kan være mange ting. Og sidste års vinder er måske heller ikke et initiativ, som man forbinder med sundhed i første omgang. Det var nemlig kajakroning for personer i stor sorg i Solrød, der løb med de 30.000. Men på den måde er vinderen med til at sætte fokus på, at sundhed er et vidt begreb, og at sundhed også handler om det at have eller få et godt liv i dette tilfælde efter at have mistet en nær ven eller et familiemedlem.

Facebook-afstemning

Det er nemt at nominere sin favoritkandidat.

- Vi bruger Facebook igen i år til at få så mange velegnede kandidater som muligt at vælge imellem, fortæller regionsrådsmedlem Kirsten Devantier, der, sammen med sine politikerkolleger Ellen Thomsen og Nicolai Nicolaisen, udgør dommerpanelet.

Man kan både nominere de sunde tiltag på www.facebook.com/sundhedsprisen og via Region Sjællands hjemmeside, www.regionsjaelland.dk

Borgerne i Region Sjælland afgør ved en afstemning på Facebook, hvem den ene af årets finalister skal være, mens dommerpanelet vælger de to andre, der skal kæmpe om pengepræmierne. Når finalisterne er valgt får de alle tre besøg af dommerne, som efterfølgende vælger, hvem der bliver årets helt store vinder af de 30.000 kroner.

Frist 1. november

Sidste frist for at indstille kandidater og stemme er søndag den. 1. november, men det er en fordel at indstille sin favorit så hurtigt som muligt.

- Man skal endelig ikke vente med at lave sin indstilling til sidste øjeblik, for man kan allerede fra første dag afgive sin stemme på Facebook. Derfor opfordrer vi til, at man kommer med sit forslag så hurtigt som muligt, så alle indstillinger får de bedste chancer for at vinde, understreger Kirsten Devantier.

Læs mere på:

http://www.regionsjaelland.dk/sundhedsprisen

Se sidste års vinder på:

http://www.regionsjaelland.dk/Kampagner/Sundhedsprisen/tidligere_vindere/Sider/Vinder-sundhedsprisen-2014.aspx

Tilmeld kandidater på:

www.facebook.com/sundhedsprisen

http://www.regionsjaelland.dk/Kampagner/Sundhedsprisen/kandidater/Sider/Tilmeld-kandidat.aspx


Kontaktoplysninger for pressen:

Kirsten Devantier, regionsrådsmedlem i Region Sjælland: 40 62 75 04 

 
Oprettet
17.09.15
Opdateret
17.09.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52