Søg
 

Holbæk slog egen rekord

Pressemeddelelse: Onsdag d. 04. februar 2015

Over 400 gæster trodsede vintervejret, da Holbæk Sygehus åbnede dørene.

Uddannelses- og jobmuligheder i sundhedsvæsenet var endnu engang i højsædet til Åbent Sygehus på Holbæk Sygehus, som i år havde flere besøgende end nogensinde. Trods vintervejret dukkede over 400 gæster op, og så mange har der aldrig været til arrangementet før.

Blandt de fremmødte var ikke mindst mange unge, der benyttede de to timer, sygehuset åbnede dørene, til at se jobmulighederne på et sygehus.

- Det er et fantastisk fremmøde, og hvis arrangementet kan inspirere unge til at søge job eller uddannelse inden for sundhedsvæsnet, er pengene rigtig godt givet ud, siger Aase Bjerring, vicedirektør ved Holbæk Sygehus.

Gangen var tætpakket med gæster, der skulle prøve alt fra at tage blodprøver med saftevand til at lave en kikkertoperation på en karamel, mens andre deltog i de syv rundvisninger på sygehusets forskellige afdelinger. På de i alt 23 stande stillede de mange interesserede gæster spørgsmål til fagpersonalet om alt fra at være ernæringsassistentelev til radiograf.

Fra gæst til elev

Formålet med ”Åbent Sygehus” er at rekruttere nye studerende og medarbejdere til Holbæk Sygehus og sundhedsvæsnet generelt, og det har de tidligere haft succes med. 31-årige Pernille Ljunggren er i dag lægesekretærelev, og hun deltog i arrangementet sidste år.

- Det var en spændende oplevelse, hvor jeg fik svar på en masse spørgsmål. Det bekræftede mig yderligere i, at jeg vil være lægesekretær, fortæller hun.

holbæk.jpg


I år tog Pernille så springet til den anden side af bordet og var en af de mange medarbejdere, der tog mod gæsterne – og naturligvis forsøgte at motivere nogle af dem til at begynde på det studie, som hun selv er meget glad for.

Åbent Hus-arrangementet på Holbæk Sygehus har været en fast tilbagevendende begivenhed igennem en årrække, og med årets rekordsucces er der næppe tvivl om, at sygehuset åbner dørene igen til næste år.

 

Billedtekster:

DSC­_7582: Pernille Ljunggren blev som gæst ved sidste års Åbent Sygehus helt sikker på, at jobbet som lægesekretær var fremtiden for hende. Nu er hun i gang med uddannelsen og var derfor atter med i år, men denne gang besvarede hun spørgsmålene i stedet for at stille dem.

 

DSC_7516:

Kit Walker er kælenavnet blandt medarbejderne for dette røntgenfantom, opkaldt efter superhelten Fantomet! Det er en avanceret simulationsdukke, der anvendes til træning på røntgenområdet. Han er bogstaveligt talt en tung dreng og kræver muskelkraft, når han skal flyttes. Han har sit eget – uægte – personnummer, så han bliver så livagtig som mulig i træningsøjemed.

 

Foto: Gert Ellegaard, Region Sjælland 

 

Billeder og dokumenter:

DSC_7516.jpg
DSC_7582.jpg


 
 

Kontaktoplysninger for pressen:

Vicedirektør Aase Bjerring, Holbæk Sygehus, 29 61 73 37

 

 

 

 

Oprettet
04.02.15
Opdateret
04.02.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52