Søg
 

Holbæk Sygehus har vokseværk

Pressemeddelelse: Mandag d. 27. maj 2019

Regionsrådet har i dag givet grønt lys til, at Holbæk Sygehus i 2020 udvider med 18 enestuer. Med udvidelsen sikrer vi patienterne moderne og tidssvarende rammer og styrker arbejdsmiljøet for medarbejderne, siger regionsrådsformand.

Medicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus vokser det kommende år fra 165 til i alt 183 sengepladser på afdelingen. Udvidelsen er en del af den politiske plan om at styrke det medicinske område i Region Sjælland og på Holbæk Sygehus og koster 42 millioner kroner.
 

- Vi er meget glade for nu at kunne sætte gang i byggeriet. Det er et udtryk for det politiske fokus, vi har haft og fortsat har på det medicinske område, som har været udfordret de seneste år. Denne udvidelse sikrer patienterne moderne og tidssvarende rammer, og vi styrker sygehuset og arbejdsmiljøet på afdelingen. Tilbygningen er første led i den løbende modernisering af Holbæk Sygehus, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

En analyse af det medicinske område viste i 2018, at der de senere år er kommet et øget pres på sygehusene især med akutte medicinske patienter, der kræver indlæggelse. Det har medført kapacitetsudfordringer, som den nye udvidelse af Holbæk Sygehus skal være med til at løse.

Bygger på erfaringer fra andre byggerier 

Til indretningen af de nye stuer har sygehuset taget ved lære af erfaringerne fra regionens andre byggerier. Det betyder, at der blandt andet er taget højde for, at der skal være plads til besøgende og overnattende gæster, ligesom stuerne er indrettet, så de kan bruges som isolationsstuer.   

- Vi har gode erfaringer med enestuer fra andre byggerier i regionen. På Lungemedicinsk Afdeling på Slagelse Sygehus har det for eksempel medført, at lægerne har mere tid med patienterne og nemmere kan tale om fortrolige og private forhold. Det er godt for både patienter og personale, at vi nu får flere enestuer på Holbæk Sygehus, siger Heino Knudsen. 

Udvidelsen er første fase i en langsigtet og omfattende modernisering af patientstuer og øvrige faciliteter på Holbæk Sygehus. Byggeriet ventes at gå i gang i oktober 2019, og man forventer, at byggeriet står færdigt og tages i brug november 2020. 


​Kontaktoplysninger for pressen:

Heino Knudsen - Regionsrådsformand i Region Sjælland - 51 14 54 96

Pressevagten i Region Sjælland - 57 87 52 50

 

Oprettet
27.05.19
Opdateret
27.05.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52