Søg
 

Hør om borderline personlighedsforstyrrelse

Pressemeddelelse: Mandag d. 23. januar 2012

PsykInfo i Region Sjælland inviterer alle interesserede til arrangementet "Borderline personlighedsforstyrrelse - når følelseslivet er ustabilt, og relationerne derfor også bliver det".

Det foregår tirsdag 7. februar kl. 19-21.30 i Teaterbygningen, Bag Haverne 1 i Køge.

Når personlighedsstrukturen er skrøbelig, kan personligheden blive forstyrret, dvs. fungere på en måde, så personens adfærd styres af impulser og følelser frem for fornuft. Når dette står på over lang tid, er der tale om en personlighedsforstyrrelse.

I Danmark lider ca. 1-2% af befolkningen af emotionel ustabil personlighedsstruktur - borderlinetype. Mange udvikler depressive træk eller angst med selvmordsimpulser, misbrug eller anden selvskade. Mange har svært ved at fastholde arbejde, uddannelse og aktiviteter med andre mennesker, fordi deres ustabile selvopfattelse og følelsesliv gør det vanskeligt.

Arrangementet belyser, hvordan borderline personlighedsforstyrrelse påvirker det enkelte menneske - og ofte alle de nære relationer - og hvad man kan gøre for at bryde onde cirkler. Pårørende kan få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i en hverdag med psykisk lidelse. Det kræver ingen forudsætninger at deltage i arrangementet.

Program

"Borderline personlighedsforstyrrelse. Symptomer og behandling" v. psykolog Lise Knudsen, Psykiatrien Roskilde, Region Sjælland

"Tilbud om pårørendegrupper i Psykiatrien, Distrikt Øst" v. ledende overlæge Michael Bech-Hansen, Psykiatrien Øst, Region Sjælland

"Værdien af en pårørendegruppe" - en pårørendes erfaringer med at deltage i en pårørendegruppe.

Tilmelding

PsykInfos arrangementer er gratis og åbne for alle, men du skal have et deltagernummer. Ring til PsykInfo på 70 25 02 60, mail til psykinfo@regionsjaelland.dk eller sms til 21 78 38 33.

Hvad er PsykInfo

PsykInfo er Region Sjællands psykiatriske informationscenter, der oplyser om psykisk sygdom og tilbyder anonym rådgivning. Læs mere på regionsjaelland.dk/psykinfo

Illustration:

Borderline (jpg)

Kontaktperson for pressen
Anne Mette Billekop, PsykInfo, mobil 40 36 53 78

Oprettet
23.01.12
Opdateret
13.06.17
 

 Kontakt

 
Presseteamet
Alleen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52