Søg
 

Hjerteløberne kommer til Region Sjælland

Pressemeddelelse: Fredag d. 01. maj 2020

Hjerteløberordningen bliver landsdækkende pr 1. maj, hvor Region Sjælland og Region Syddanmark kommer med. Hjerteløberne er en bedre løsning for borgerne, afgørende at fjerne barrierer for hjælp, mener regionsrådsformand Heino Knudsen. 
Hurtig hjælp er afgørende, når man falder om med hjertestop. Fra i dag tilslutter Region Sjælland sig Trygfondens Hjerteløber ordning, og det samme gør Region Syddanmark. Dermed bliver hele Danmark dækket af én og samme ordning til udkald af frivillige, som kan hjælpe til ved hjertestop og spare livsvigtige minutter, inden ambulancen når frem.
 
De to regioner har hidtil organiseret frivillige førstehjælpere gennem projektet Danmark Redder Liv, men en landsdækkende ordning er en bedre løsning for borgerne i Region Sjælland, mener regionsrådsformand Heino Knudsen:
 
- Danmark Redder Liv har været banebrydende for det frivillige arbejde ved hjertestop i Region Sjælland, og jeg vil gerne sige et stort tak til de mange frivillige, der har gjort projektet til en succes. Med Hjerteløberne kan vi gøre det endnu bedre, fordi vi kan hjælpe på tværs af geografien. Hjertestop kender ingen grænser. For mig har det været afgørende at få fjernet barrierer for hjælp, siger Heino Knudsen.
 

Gode erfaringer flytter med

Region Sjælland har været med i Danmark Redder Liv siden 2018. Projektet lukker nu ned. De gode erfaringer herfra flytter med over til Hjerteløberne, fortæller Benny Jørgensen, direktør for Præhospitalt Center i Region Sjælland.
 
- Vi glæder os til at blive en del af en landsdækkende ordning, som er mere fleksibel. Borgerne i Sjælland har bakket flot op om Danmark Redder Liv. Omkring 2400 frivillige har været med, og dem har vi fortsat brug for. Jeg håber, at mange af de frivillige vil følge med os over til Hjerteløberne, siger Benny Jørgensen.
 

Hjælper i hele Danmark

En af dem, der allerede er blevet aktiv hjerteløber, er Kasper Thrane fra Præhospitalt Center. Han er koordinator for regionens hjerteløber-indsats, og var tidligere koordinator for Danmark Redder liv:
 
- Som hjerteløber kan jeg modtage udkald uanset, hvor jeg er. Det giver utrolig god mening, at jeg også kan blive kaldt til hjertestop, når jeg er i sommerhus eller på besøg hos familien i Jylland. På samme måde vil hjerteløbere fra hele landet nu kunne hjælpe til, når de opholder sig i Region Sjælland. Vi glæder os til at komme i gang, siger han.
 
Region Sjællands overgang til Hjerteløber ordningen træder i kraft pr. 1. maj. På grund af corona-situationen vil kampagner og rekruttering til hjerteløberordningen finde sted senere på året.
 

Fakta

  • Pr. 1. maj kan AMK-Vagtcentralen i Region Sjælland alarmere de frivillige hjerteløbere via en app, til et formodet hjertestop.
  • Som hjerteløber kan man både blive sendt direkte til personen, der har hjertestop, eller man kan blive sendt afsted efter en hjertestarter.
  • Alle kan tilmelde sig Hjerteløberne ved at downloade appen "TrygFonden Hjerteløber"
  • Region Sjælland har 17 akuthjælperordninger, hvor organiserede frivillige rykker ud til et en afgrænset mangfoldighed af hændelser. Akuthjælperordningerne bliver ikke berørt af skiftet til Hjerteløberordningen.
  • Læs mere om Hjerteløberne på www.hjerteløber.dk

Vedhæftede filer

  

Kontaktoplysninger for pressen

Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, 51 14 54 96
Kasper Thrane, koordinator for Hjerteløberordningen i Region Sjælland, 93 56 66 49
Oprettet
01.05.20
Opdateret
22.05.20
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52