Søg
 

Heino Knudsen ny formand i Region Sjælland

Pressemeddelelse: Torsdag d. 07. december 2017

Det nye regionsråd i Region Sjælland var i dag samlet til konstituerende regionsrådsmøde. Socialdemokraten Heino Knudsen blev på mødet officielt valgt som ny regionsrådsformand i Region Sjælland.

​38-årige Heino Knudsen fra Socialdemokratiet blev på et konstituerende regionsrådsmøde i dag valgt som ny regionsrådsformand i Region Sjælland. Han afløser dermed fra 1. januar 2018 den nuværende regionsrådsformand Jens Stenbæk.

Bag konstitueringsaftalen i Regionsrådet står partierne Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance.

Peter Jacobsen, Dansk Folkeparti, blev på det konstituerende regionsrådsmøde valgt som 1. næstformand og Jacob Jensen, Venstre, Danmarks Liberale Parti, blev valgt som 2. næstformand.

Heino Knudsen ser frem til at tage fat på de indsatser, som konstitueringsgruppen har udpeget som særlige indsatsområder for de næste fire år:

- Vi vil sætte en ny retning for Region Sjælland. Ikke mindst vil vi have fokus på at skabe et trygt og nært sundhedsvæsen. Vi skal i fremtiden kunne løse langt flere sundhedsopgaver tættere på borgerne, og vi skal tænke nyt, når det for eksempel gælder brugen af vores lokale sundhedscentre og ny teknologi. Vi skal sikre, at borgerne i større udstrækning kan få samme gode behandlinger, opfølgninger og undersøgelser uden lange besværlige køreture, siger Heino Knudsen. 

Presset arbejdsmiljø

Et andet fokusområde for konstitueringsgruppen og den nye regionsrådsformand er arbejdsmiljø og rekrutteringsudfordringer for regionens sygehuse.

- Medarbejderne er rygraden i vores sundhedsvæsen, men arbejdsmiljøet på sygehusene er presset. Regionen oplever samtidig udfordringer med at rekruttere speciallæger og sygeplejersker. Vi vil komme med en samlet plan for et forbedret arbejdsmiljø i Region Sjælland. Vi skal lytte til de ansatte og deres faglige organisationer, hvis vi skal have en attraktiv region, som potentielle medarbejdere gerne vil søge til, siger Heino Knudsen.

19 nye medlemmer

Regionsrådet består af 41 medlemmer, heraf 19 nyvalgte, der skal være den politiske ledelse for Region Sjællands sygehuse, psykiatri, regional udvikling og øvrige opgaver i de kommende fire år.

Regionsrådets mandatfordeling: Socialdemokratiet: 14, Venstre, Danmarks Liberale Parti: 10, Dansk Folkeparti: 6, Det konservative Folkeparti: 3, Enhedslisten-De Rød-Grønne: 3, SF-Socialistisk Folkeparti: 2, Radikale Venstre: 2, Liberal Alliance: 1

Navnene på alle medlemmer af det nye regionsråd kan ses på www.regionsjaelland.dk/valg

Stemmeprocenten blev på 71,8. Ved sidste regionsrådsvalg var stemmeprocenten 73,6. I alt 661.851 borgere var stemmeberettigede, og der blev afgivet i alt 475.602 stemmer.

Det nye Regionsråd holder sit første regionsrådsmøde mandag den 8. januar 2018 kl. 16.


Billeder til redaktionel fri afbenyttelse.
Foto: Gert Ellegaard

Billedtekst til 9758:
Heino Knudsen, ny regionsrådsformand i Region Sjælland.

Billedtekst til 9730:
Heino Knudsen i sekunderne inden valget af ny regionsrådsformand offentliggøres.

Vedhæftede filer
DSC_9758.jpg
DSC_9730.jpg


Kontaktoplysninger for pressen

Heino Knudsen, formand for Regionsrådet i Region Sjælland fra 1. januar 2018, 51 14 54 96

Oprettet
07.12.17
Opdateret
07.12.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52