Søg
 

H.K.H. Kronprinsessen indvier komplet akutsygehus i Slagelse

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 17. april 2018

I dag klokken 10 indvies det færdig akutsygehus i Slagelse af H.K.H. Kronprinsessen. Næsten 20.000 nye kvadratmeter med medicinske enestuer, børneafdeling og ny fødegang står klar til at fuldende det store byggeri.

Den store blå-grønne bygning, der indenfor byder på smukke blå nuancer og ren retro-orange, er nu færdig og snart klar til indflytning og patienter. Det komplette akutsygehus i Slagelse vil betyde helt nye omgivelser og muligheder for de kommende patienter:

-    Vi er stolte af det nye komplette akutsygehus. Det færdige byggeri gør det muligt at tilbyde enestuer til væsentligt flere patienter, og der bliver helt nye rammer for at inddrage far og mor, når et barn bliver sygt, siger sygehusdirektør Vagn Bach.

Offentligt-privat samarbejde

Der er tale om et af Danmarks største offentlige-private partnerskaber, som i dag indvies af H.K.H. Kronprinsessen.

Bag OPP-projektet står et konsortium, der består af entreprenørkoncernen MT Højgaard, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension. Samarbejdet har været afgørende for projektet, forklarer Vagn Bach:

-    Samarbejdet har givet os mange flere muligheder for at tilpasse udformningen og hele tiden vælge de rette løsninger. Det er sågar lykkedes at få en ekstra etage på byggeriet inden for samme budget. Alt dette har kun været muligt grundet vores tætte samarbejde med hele OPP-teamet.

Det er de samme fordele, som OPP-teamet peger på ved det store projekt i Slagelse. Alle gør det de er allerbedst til:

-    Projektet er et godt eksempel på OPP-modellens fordele. Der skabes innovative løsninger og effektive resultater, når offentlige og private slår kræfterne sammen og byder ind med hver deres kompetencer. Resultatet er et fremtidssikret projekt, hvor alle planer og rammer er overholdt og med en totaløkonomisk løsning for drift og vedligehold. Samtidig sikrer projektet stabile, langsigtede afkast til pensionsselskabernes medlemmer, siger afdelingsdirektør Lars Olaf Larsen fra DEAS på vegne af OPP-konsortiets parter.

Patienterne er på vej

Udbygningen af Slagelse Sygehus til akutsygehus startede med indvielse af akutmodtagelsen i 2013. Det forventes at sygehuset tager imod de første patienter allerede i slutningen af april. Først skal den røde snor dog klippes over:

-    Vi er rigtig glade for at H.K.H. Kronprinsesse Mary vil gøre os den ære at indvie det nye komplette akutsygehus i Slagelse. Det bliver starten på en helt nye æra for alle vores patienter, siger sygehusdirektør Vagn Bach.

 


Kontaktinformation for pressen:

Pressevagten i Region Sjælland – 57 87 50 52

DEAS: Afdelingsdirektør Lars Olaf Larsen, telefon 40 45 25 80

MT Højgaard: Projektdirektør Joan Clausen, telefon 51 56 37 60

Industriens Pension: Pressechef Laurits Harmer Lassen, telefon 29 39 66 76

PensionDanmark: Kommunikationskonsulent Tage Otkjær, telefon 30 67 28 15

PKA: Pressechef Thomas B. Knudsen, telefon 26 18 45 73

Sampension: Pressechef Pia Lykke, telefon 40 24 55 92

Oprettet
16.04.18
Opdateret
16.04.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52