Søg
 

Garantiklinikken åbner i Ringsted

Pressemeddelelse: Torsdag d. 30. august 2012

Garantiklinikken i Region Sjælland flytter til Ringsted Sygehus og slår tirsdag 4. september 2012 dørene op for de første patienter.

Foto: Gert Ellegaard​​

​De nye omgivelser skaber mulighed for, at Garantiklinikken kan fordoble antallet af undersøgelser og operationer, så flere patienter kan tilbydes behandling inden for ventetidsgarantien på fire uger, uden at rejse ud af regionen.

Garantiklinikkens formål er at tilbyde kirurgi inden for ventetidsgaranti. Aktuelt tilbyder Garantiklinikken ortopædkirurgiske operationer, f.eks. kikkertoperationer i knæ, skuldre, albuer og ankler, og retter op på skæve fødder og fingre. Planen er, at der skal udvides med andre specialer.

Alle læger er speciallæger

 - Vores patienter bliver opereret af speciallæger, der er ansat på konsulentvilkår, fortæller overlæge og daglig leder Irene Hvidtsted.

Resten af personalet er fastansatte. Aktuelt har Garantiklinikken 21 fastansatte - sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, sekretærer, en daglig ledelse med specialeansvar inden for ortopædkirurgi og fra 1. oktober 2012 en specialeansvarlig overlæge i anæstesi.

Fleksibilitet og arbejdsglæde

Det fastansatte personale kan varetage mange forskellige funktioner, og det giver fleksibilitet i Garantiklinikken til at tilpasse operationsprogrammet efter patienternes behov.

- Den enkelte medarbejder får dermed en varieret arbejdsdag, hvor alle har samme indsigt i arbejdsfunktionerne. Det giver et godt arbejdsmiljø, en god dynamik og en glæde ved arbejdet, der smitter af på den service, vi yder vores patienter, siger afdelingssygeplejerske Ditte Rasmussen.

Central placering

Garantiklinikken er oprettet i 2007 af Region Sjælland på det daværende Fakse Sygehus, hvor kommunen nu udvikler et sundhedscenter. Nu får Garantiklinikken mere plads og en mere central placering i regionen på Ringsted Sygehus, som også er center for regionens brystkræftkirurgi.

Patienter, der ønsker operation på Garantiklinikken, skal henvises af egen læge eller et sygehus. Operationerne foregår som dagkirurgi, dvs. patienterne møder og kommer hjem samme dag, som operationen foregår.

FAKTA

Nye overlæger

Den 1. oktober 2012 bliver overlæge Anders Philipsen ny daglig leder af Garantiklinikken sammen med afdelingssygeplejerske Ditte Rasmussen. Herudover er der ansat en overlæge i anæstesi, Astrid Lindekær. Garantiklinikken er organiseret under den ortopædkirurgiske afdeling på Slagelse og Næstved sygehuse og er dermed en del af det offentlige sygehusvæsen.

Foto
DSC_5295.jpg
DSC_5297.jpg
DSC_5311.jpg

Billedtekster:
Garantiklinikkens personale kan varetage mange slags opgaver, og det giver fleksibilitet og arbejdsglæde. Her afdelingssygeplejerske Ditte Rasmussen, social- og sundhedsassistenterne Birgit Jørgensen og Gitte Grungaard og sygeplejerske Bente Sørensen.
Foto: Gert Ellegaard

Sekretær Maria Heide tager imod ved skranken.
Foto: Gert Ellegaard

Kontaktperson for pressen

Overlæge Irene Hvidtsted, 24 83 24 22

 

 
Oprettet
30.08.12
Opdateret
28.08.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52