Søg
 

Forskning skal være til at forstå

Pressemeddelelse: Fredag d. 21. september 2018

Forskere dystede i god formidling i Ph.d. Cup på Forskningens Dag. Region Sjælland skal være kendt for forskning, der betyder noget og gør en forskel, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

​​Egentlig ville antropologen Alexandra Jønsson være skuespiller, og hun kommer stadig godt ud over rampen til publikum. Torsdag vandt hun Region Sjællands første Ph.d. Cup, hvor i alt seks forskere dystede i forskningsformidling. Alexandra Jønsson vandt førstepræmien på 10.000 kroner på et oplæg med titlen "Hvordan føles ulighed i sundhed".

- Jeg er megastolt over at vinde. Jeg kan godt lide rollen som oplægsholder, og jeg synes, det er vigtigt også at huske formidlingen i sin forskning. Pengegevinsten giver mig mulighed for at deltage i den årlige konference i den antropologiske forening i USA, hvor alle de store antropologer kommer, lød det fra den glade vinder.Alle seks deltagere i Ph.d. Cup er eller har været ph.d.-studerende i Region Sjælland. Alexandra Jønssons afhandling bygger på feltarbejde blandt kronisk syge ældre på Lolland, og hun tog utraditionelle metoder i brug undervejs. For eksempel begyndte hun at spille tuba i det lokale brass band i Nakskov for at komme helt tæt på de borgere, hun skulle følge.

Høj-relevant forskning

Fremover skal Region Sjælland have mere forskning som Alexandra Jønssons, hvor borgeren er i centrum, og hvor resultaterne bliver delt, så flere får gavn af dem, mener regionsrådsformand Heino Knudsen:

- Forskning skal være til at forstå. Region Sjælland skal være kendt for forskning, der betyder noget og gør en forskel. Forskningen skal synliggøres og nyttiggøres, siger Heino Knudsen.

- Forskningen skal have rod i virkelighedens verden, i patientens behov og de udfordringer, som vi står med i sundhedsvæsenet. Patienterne skal selvfølgelig også med ind over, når det drejer sig om at beslutte og udvikle forskningsprojekter. Sådan opnår vi høj-relevant forskning.

Forskningens Dag er Region Sjællands årlige fejring af forskningen og regionens egne forskere. Koncernenheden Produktion, Forskning og Innovation var værter sammen med Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse, og psykiatrisygehuset i Slagelse og Slagelse Sygehuse lagde lokaler til. Udover Ph.d. Cup bød programmet også på workshops, foredrag og en poster-konkurrence, hvor ni forskere hver vandt 1000 kroner for den bedste poster i deres kategori.

Regionsrådet vil i starten af 2019 præsentere en ny Politik for Sundhedsforskning for Region Sjælland, som skal gælde fire år frem og sætte ny retning for regionens forskning. Politikken vil tage afsæt i sundhedstilstanden hos Region Sjællands befolkning, og der fokuseres derfor på de hyppigst forekommende sygdomme og lidelser hos befolkningen.

Billedtekster:

Foto 1: Alexandra Jønsson vandt Region Sjællands første Ph.d. Cup. Hun forsker i ulighed i sundhed. Foto: Gert Ellegaard

Foto 2: Seks forskere dystede i god formidling i Region Sjællands Ph.d. Cup på Forskningens Dag. Fra venstre:  læge Anders Voldby, fysioterapeut Henriette Busk,konkurrencens vinder Alexandra Jønsson, Therese Lockenwitz Petersen, reservelæge Stine Estrup samt afdelingslæge Maria Willer Meisner. Foto: Gert Ellegaard


Kontaktoplysninger for pressen

Forsknings- og innovationschef Jesper Grarup 93 56 77 28
Chefkonsulent Bo Borg Mikkelsen 93 57 76 17
Oprettet
21.09.18
Opdateret
21.09.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52