Søg
 

Forældrene taber sig sammen med børnene

Pressemeddelelse: Lørdag d. 01. oktober 2016

Den succesfulde Holbæk-metode, der får overvægtige børn til at tabe sig, har en overraskende sidegevinst: 60 procent af forældrene taber sig også.

Det viser den nyeste forskning fra Enheden for overvægtige børn og unge på Holbæk Sygehus, der har opfundet metoden til at bekæmpe børns overvægt.

- Det en af vores bedste nyheder længe, jubler overlæge Jens-Christian Holm, leder af Enheden for Overvægtige børn og unge på Holbæk Sygehus.

- Vi har en behandling, der får børn til at tabe sig, bekæmper børnenes følgesygdomme og skaber højere livskvalitet. Og nu kan vi se en sideeffekt, der viser, at mange af forældrene også kommer af med deres overvægt, siger Jens-Christian Holm.

I et nyt studie viser forskerne fra Holbæk Sygehus, at når de svært overvægtige børn og unge kommer i behandling, reducerer 60 procent af forældrene også deres overvægt.

- Det er et ekstra bevis på, at vi har en særdeles effektiv behandling. Vi får gladere og sundere familier, mindre sygdom og sparer på sundhedsudgifterne. Alt dette med en indsats på kun fem timer pr. barn om året, fastslår Jens-Christian Holm.

Med behandlingen reducerer 75 procent af børnene og de unge deres grad af overvægt. Samtidig mindskes børnenes forhøjede blodtryk, kolesterol-tal og farlige fedtlever. Og de får et bedre liv.

Link til det nye studie:

http://journals.plos.org/plosone/article/asset?id=10.1371%2Fjournal.pone.0161921.PDF

Foto af Jens-Christian Holm

jens_christian_holm.jpg


Kontaktoplysninger for pressen:

Overlæge Jens-Christian Holm, Enheden for overvægtige børn og unge, Børneafdelingen, Holbæk Sygehus, 26 20 75 33

Læge, ph.d-studerende Cæcilie Trier, 26 14 92 85 
Oprettet
01.10.16
Opdateret
01.10.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52