Søg
 

Første professor i ortopædkirurgi til Sjællands Universitetshospital

Pressemeddelelse: Onsdag d. 20. december 2017

​Sjællands Universitetshospital fortsætter udbygningen af sin forskning og styrker nu den ortopædkirurgiske afdeling med en professor, som skal være med til at opbygge en stærk forskningsenhed og løfte ekspertisen inden for ortopædkirurgiske behandlinger.
Professor Stig Brorson kommer fra skuldersektionen på Herlev Hospitals ortopædkirurgiske afdeling og har solid erfaring med områderne:

  • Forskning i skulderkirurgi og traumatologi
  • Forskning som grundlag for at oplyse patienten om valg af ortopædkirurgiske behandlinger med dokumenteret gavnlig effekt og færrest mulige bivirkninger
  • Patientrapporterede effektmål (patientens oplevelse og effekt af behandlingen)

Forskningen har blandt andet ført til, at færre ældre borgere med skulderfraktur i dag opereres i skulderen.

Stig Brorson tiltræder den. 1. januar 2018 stillingen som klinisk professor i ortopædkirurgi ved Sjællands Universitetshospital og Københavns Universitet og vil samtidig fungere som overlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Køge.

Foruden sin forskningsaktivitet har Stig Brorson været ansat i Sundhedsstyrelsen og udarbejdet nationale kliniske retningslinjer på skulderområdet samt haft en omfattende undervisnings- og vejlederaktivitet. Siden 2013 har han været klinisk forskningslektor ved Københavns Universitet. Stig Brorson har et betydeligt internationalt netværk og leder flere internationale forskningssamarbejder.

Kim Schantz, ledende overlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital:

- Vi glæder os til at byde velkommen til så stærk en forskningsprofil som Stig Brorson. Med etableringen af det første ortopædkirurgiske professorat i Regionen Sjælland styrker vi den ortopædkirurgiske forskning og behandling til gavn for regionens borgere. Et stærkt forskningsmiljø tiltrækker dygtige og innovative læger, der udvikler og behersker de nyeste behandlinger. Dette er samtidig det første kliniske professorat i Danmark med hovedfokus på skulder- og albuekirurgi - et område i hastig udvikling med nye behandlingstilbud til alle aldersgrupper.

Ansættelse af flere professorer over de kommende år er led i udbygningen af Sjællands Universitetshospital og regionens forskningsstrategi, som skal sikre, at videnskabelige resultater hurtigere kommer patienterne til gavn. Målet er, at Sjællands Universitetshospital i 2025 skal have 65 professorer ansat. Med ansættelsen af Stig Brorson har hospitalet nu 14 professorer.


Kontaktoplysninger for pressen

Eva Louise Østergaard, Kommunikation, Sjællands Universitetshospital, mobil 91 34 34 51, eoste@regionsjaelland.dk

Kim Schantz, ledende overlæge, Ortopædkirurgisk Afdeling, mobil 26 27 83 50, ksc@regionsjaelland.dk

Stig Brorson, klinisk professor, sbrorson@hotmail.com, mobil 24 26 91 79

 
Oprettet
10.01.18
Opdateret
10.01.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52