Stigningen er sket, efter skadestuerne fra 1. januar 2013 blev lægebemandet hver dag fra kl. 12 til 22, som supplement til de specialuddannede behandlersygeplejersker. Det betyder, at der 10 timer i døgnet kan behandles patienter med lidt mere komplicerede tilstande.
I løbet af 2013 har Akuttelefonen, der henviser patienterne til skadestuerne, haft særlig fokus på at henvise egnede patienter til de to skadestuer. Det har givet resultater. Der er sket en stigning i antallet af skadestuepatienter fra cirka 30 til cirka 45 patienter pr. døgn. Samtidig er der sket et nogenlunde tilsvarende fald i skadestuepatienter på Akutafdelingerne i Slagelse og Køge.
Regionsrådet har bevilget otte millioner kroner til lægedækningen på de to skadestuer. Lægekræfterne er sat ind i de timer på døgnet, hvor der typisk er mest travlt.
Næstved og Roskilde sygehuse behandler ikke akutte kirurgiske og ortopædkirurgiske patienter under indlæggelse. Derfor er der fortsat grupper af patienter, som skal henvises til nærmeste akutafdeling, hvor der er mulighed for indlæggelse og for at blive undersøgt og behandlet af kirurgiske eller ortopædkirurgiske speciallæger.
FAKTA
Skadestuerne på Næstved og Roskilde sygehuse er døgnet rundt bemandet med specialuddannede behandlersygeplejersker, der kan behandle mindre skader.
Hver dag kl. 12-22 er der også en læge til stede.
Hvis du kommer til skade, så ring altid først til Akuttelefonen 70 15 07 08. Akuttelefonens sygeplejersker henviser dig til det rette behandlingstilbud. Herunder indgår en vurdering af om din skade kan behandles på skadestuen på ét af de to sygehuse, eller om du skal til nærmeste akutafdeling.
Region Sjælland har akutafdelinger på sygehusene i Slagelse, Holbæk, Køge og Nykøbing F.
Kontaktoplysninger for pressen:
Koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen, Region Sjælland, 21 40 93 49