Søg
 

Flere ønsker at tage deres videregående uddannelse i Region Sjælland

Pressemeddelelse: Fredag d. 31. juli 2020

Antallet af studerende, som efter sommerferien er optaget på en videregående uddannelse i Region Sjælland, er vokset. Det viser de netop offentliggjort optagetal for de videregående uddannelser.

​Den 28. juli fik 6.469 borgere besked om, at de var optaget på en videregående uddannelse i Region Sjælland. Det er 306 flere end sidste år.
 
Stigningen i antallet af studerende, som ønsker at læse deres videregående uddannelse i Region Sjælland, er en del af en generel tendens, hvor flere studerende end tidligere søger videregående uddannelser uden for de fire store studiebyer.
 
- Det er gode nyheder for Region Sjælland, siger formand for Region Sjællands Udvalg for Regional udvikling, Peter Jacobsen.
 
- Det er med til at sikre, at vores virksomheder og de offentlige arbejdspladser har adgang til de nødvendige kompetencer. Derfor er det også afgørende, at vi sammen med kommunerne fastholder vores indsatser for at sikre, at de mange nye studerende bliver i regionen, når de er færdiguddannede, siger Peter Jacobsen.
 

Årets højdespringer - læreruddannelsen

Årets uddannelsesmæssige højdespringer i Region Sjælland er folkeskolelæreruddannelsen, som i regionen udbydes af Professionshøjskolen Absalon. Her har de optaget hele 19 procent flere studerende end sidste år. I alt er der optaget 338 nye lærerstuderende i 2020 mod 285 i 2019.
 
Også sygeplejerskeuddannelsen har oplevet vækst med 10 procent flere optagne end i 2019 - her er der optaget 660 studerende i år mod 598 sidste år. Det tyder derfor på, at den nationale indsats for at flere skal læse en professionsbachelor er lykkedes. For Region Sjælland er udviklingen positiv, fordi der opleves stor efterspørgsel på den type medarbejdere.
 
- Jeg må sige, at stigningen falder på et tørt sted for Region Sjælland. Vi har mangel på både sygeplejersker og uddannede lærere mange steder, så de behøver ikke være bekymrede for, at der ikke er job til dem, siger Peter Jacobsen.
 

Fortsat fokus på Nordvestsjælland

Gode uddannelsesmuligheder i Nordvestsjælland har længe været et fokus for Region Sjælland. Regionen har sammen med bl.a. erhvervslivet i Kalundborg, Professionshøjskolen Absalon og Kalundborg Kommune udviklet Knowledge Hub Zealand, som er et uddannelses- og udviklingshub for avanceret biotekproduktion. For Professionshøjskolen Absalon, som udbyder videregående uddannelser i Kalundborg, viser årets ansøgertal en øget interesse for diplomingeniøruddannelserne.
 
- Årets optagetal for de videregående uddannelser i Kalundborg understreger vigtigheden i at fortsætte det gode samarbejde omkring uddannelse og vækst i Nordvestsjælland mellem Region Sjælland, Professionshøjskolen Absalon og de nordvestsjællandske kommuner, siger Peter Jacobsen.​

Kontaktoplysninger for pressen

​Formand for Udvalget for Regional udvikling, Peter Jacobsen, tlf. 20 37 01 05​​
Oprettet
18.08.20
Opdateret
18.08.20
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52