Søg
 

Finalisterne fundet til Sundhedsprisen 2016

Pressemeddelelse: Onsdag d. 09. november 2016

Pårørendegruppen ved Næstved Hjerneskadecenter, Mænds Mødesteder Stevns og Mindfulness Akademiet bliver de tre finalister, når Region Sjælland den 30. november uddeler Sundhedsprisen 2016.

Billede af dommerpanelet for Sundhedsprisen 2016

Dommerkomiteen foran det store banner, der i ugevis har prydet facaden på Regionshuset i Sorø. Fra venstre kommunikationschef Hanne Ahrensbøll, regionsrådsmedlem Kirsten Devantier, regionsrådsmedlem Nicolai Nicolaisen og regionsrådsmedlem Ellen Thomsen. Foto: Gert Ellegaard, Region Sjælland

 
Prisen er i alt på 50.000 kr., fordelt med 30.000 kr. til vinderen, 15.000 kr. til andenpladsen og 5.000 kr. til den sidste finalist, og det er i år niende gang, at Region Sjælland uddeler prisen til initiativer, der har til formål at fremme sundheden i regionen.

Nicolai Nicolaisen er en af de tre politikere fra Regionsrådet, som sidder i dommerkomiteen, der i dag udvalgte Pårørendegruppen og Mænds Mødesteder Stevns til at slå følge med Mindfulness Akademiet til finalen, efter at akademiet havde sikret sig finalepladsen via en afstemning på Facebook:

- Sundhedsprisen er noget, vi ser frem til hvert år, fordi vi her får en mulighed for at belønne og opmuntre folk, som gør en forskel til hverdag. Mennesker, der er med til at højne sundheden og sikre en sundere livsstil, hvilket er det det mest afgørende for mig.

Stor kreativitet

I alt 35 kandidater var bragt i forslag til årets pris, og en anden af dommerne, regionsrådsmedlem Kirsten Devantier, hæfter sig ved den megen kreativitet, som bliver lagt for dagen rundt om i Region Sjælland:

- Vi har virkelig set mange kreative aktiviteter i år, og ofte er det initiativer, der går ind og dækker behov, som det etablerede system ikke kan hjælpe med. Jeg synes, at vi i dag har valgt nogle finalister, der dækker noget af det, der ellers godt kan ”falde mellem to stole”.

Ellen Thomsen er det tredje regionsrådsmedlem i komiteen: - Det er altid dejligt at være med til at kunne honorere de mennesker, der yder noget ekstra. Sundhed er jo noget, der optager os alle, og især os i Region Sjælland, hvor sundhedsområdet er en af de helt store opgaver.

Kandidaterne

Mindfulness Akademiet, der på forhånd var sikret en plads i finalen, er hjemmehørende i Næstved og arbejder med at udbrede netop mindfulness for eksempelvis at afhjælpe stress og give ny indsigt i den psykiske sundhed og samspillet mellem krop, sjæl og tanker.

Mænds Mødesteder Stevns er et åbent fristed, der skaber fællesskab og et godt liv for mænd. Et levende fællesskab mellem mænd i alle aldre, uden krav, men med højt til loftet og mulighed for fælles aktiviteter fra biler og trædrejning til fiskeri, kortspil, vandreture og fællesspisning. Eneste regler: Nul alkohol og stoffer, og al rygning sker udendørs!

Pårørendegruppen ved Næstved Hjerneskadecenter blev etableret sidste år for at skabe bedre kvalitet i rehabiliteringen efter hjerneskade. Seks kvinder, hvis mænd er blevet ramt af hjerneskade, er omdrejningspunktet i gruppen, og de har blandt andet udformet fire opmærksomhedspunkter, som alle fagprofessionelle kan have gavn af i deres arbejde.

Dommerne skal votere

Udpegningen af finalisterne i dag var første step for dommerkomiteen, der også tæller regionens kommunikationschef Hanne Ahrensbøll. Næste step bliver voteringen frem mod prisuddelingen,

Hvem skal løbe med førstepræmien i år, og hvordan skal de to øvrige priser fordeles?

Det bliver afsløret ved festligheden den 3o. november i Regionshuset i Sorø, hvor der i øvrigt også skal uddeles tre lignende interne sundhedspriser.

Sidste år gik Sundhedsprisen til Marlon Cramers fra Møn, der har etableret en støttegruppe for mennesker, der er ramt af kroniske smerter. Kantinen på University College Sjælland i Slagelse fik andenpræmien, mens Sorø Gymnastikefterskole var den tredje finalist.

Billedtekst:

Dommerkomiteen foran det store banner, der i ugevis har prydet facaden på Regionshuset i Sorø. Fra venstre kommunikationschef Hanne Ahrensbøll, regionsrådsmedlem Kirsten Devantier, regionsrådsmedlem Nicolai Nicolaisen og regionsrådsmedlem Ellen Thomsen.

Foto: Gert Ellegaard, Region Sjælland

 

Billede:

DSC_2482.jpg


 

Kontaktoplysninger for pressen:

Regionsrådsmedlem Nicolai Nicolaisen, 60 64 51 13

Regionsrådsmedlem Kirsten Devantier, 40 62 75 04

Regionsrådsmedlem Ellen Thomsen, 51 64 49 34

 

 
Oprettet
09.11.16
Opdateret
09.11.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52