Søg
 

Farvel til sygehusdirektør

Pressemeddelelse: Mandag d. 17. marts 2014

Efter 29 år som sygehusdirektør med økonomi i balance og sygehuse i udvikling, går Ib Steen Mikkelsen på pension som 68-årig.


- Det vigtigste er, at patienterne får en behandling, der er kvalitativt i top, samtidig med at vi har en god arbejdsplads. I og med vi har en god arbejdsplads, får patienterne gode og kvalitetsmæssige ydelser. Og en attraktiv arbejdsplads er nødvendig for at fastholde personale og rekruttere nyt.

Ib Steen Mikkelsen kan se tilbage på et arbejdsliv med masser af udfordringer og resultater, dokumenteret i øget aktivitet, nye behandlinger og stigende kvalitet. - Der har ikke været pause i et sekund – der har hele tiden været nye initiativer. Der er kommet mange nye kvadratmeter til i løbet af årene, og Roskilde og Køge sygehuse er i dag som ét sygehus det mest specialiserede sygehus i Region Sjælland. Og det er kun lykkedes, fordi der er masser af fantastisk dygtigt personale.

Fra underskud til milliard-omsætning

Men sådan har det ikke altid været. Ib Steen Mikkelsen blev blandt andet ansat til at rette op på et betydeligt underskud på sygehusets budget, og i 1985 var sygehusets rennomé heller ikke det bedste. I dag er der helt anderledes overskud i regnskabet med 3.500 ansatte og et udgiftsbudget på 2,3 milliarder. Ud fra Sundhedsstyrelsens DRG-satser opgøres den producerede sundhedsværdi til 3,3 milliarder. Altså en virksomhed med sund økonomi og overskud og grønne tal på regnskabets bundlinje.

Det dygtige personale

Siden 2003 har Roskilde og Køge været ét sygehus med fælles ledelse, og i årenes løb har Ib Steen Mikkelsen stået i spidsen for organisationsændringer med navne som Amtssygehuset Roskilde, Roskilde Amts Sygehus, Sygehus Øst og Sygehus Nord og nu Roskilde og Køge sygehuse.

- Det giver mening at være medvirkende til at organisere og etablere bedre forhold, som den medicinsk teknologiske udvikling giver mulighed for, så patienterne kan få den mest kvalificerede behandling og rette pleje. Jeg har altid kunnet lide at være her, hvor tingene sker, og hvor der skal ageres hurtigt. Og jeg kommer til at savne alle de fantastiske mennesker, jeg har arbejdet sammen med.

Kom og sig farvel

Der holdes afskedsreception for Ib Steen Mikkelsen mandag den 31. marts 2014 kl.14.30-16.30 i Jersie Forsamlingshus, Ndr. Byvej 4, Jersie, 2680 Solrød Strand.

 

Kontaktoplysninger for pressen

Sygehusdirektør Ib Steen Mikkelsen, 47 32 10 01, ism@regionsjaelland.dk

 

 
Oprettet
17.03.14
Opdateret
17.09.14
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52