Søg
 

Færre afskedigelser i Region Sjælland end forventet

Pressemeddelelse: Mandag d. 07. september 2015

Region Sjælland nedlægger 375 stillinger og havde forventet, at op til 125 medarbejdere måtte afskediges. Det faktiske antal afskedigelser er 26. Derudover får 10 medarbejdere besked om væsentlige ændringer i deres ansættelse.

​Region Sjælland har i dag orienteret de medarbejdere, der står overfor en afskedigelse eller en væsentlig ændring i deres ansættelsesforhold som følge af regionens budgetmæssige udfordringer. 36 af regionens 17.000 ansatte er i dag blevet orienteret af deres leder om, at de desværre afskediges eller vil opleve væsentlige ændringer i deres ansættelsesforhold.

Region Sjælland nedlægger 375 stillinger og havde forventet, at op til 125 medarbejdere måtte afskediges. Det faktiske antal afskedigelser er 26 og hertil kommer 10 medarbejdere, der får besked om væsentlige ændringer i deres ansættelse.

- Der er gjort en stor og vigtig indsats fra regionens ledere for at minimere antallet af afskedigelser og dette arbejde har båret frugt. Det er trist, at vi bliver nødt til at afskedige dygtige medarbejdere, men det er godt, at vi har formået at finde andre job til så mange, siger Jens Andersen, administrerende direktør i Region Sjælland.

Region Sjælland har en tryghedsordning, der giver opsagte medarbejdere fortrinsret til ledige stillinger. Herudover har regionen aftalt med de faglige organisationer at give nogle uddannelsestilbud til de afskedigede medarbejdere.

- Vi håber derfor, at mange af de afskedigede enten får en ny ansættelse i regionen, eller et uddannelsestilbud, der vil hjælpe dem videre i deres arbejdsliv – enten hos os eller hos andre arbejdsgivere, siger Jens Andersen.

Oprettet
07.09.15
Opdateret
14.09.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52