Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen og adm. direktør Laila Mortensen stak synkront spaderne i jorden, hvor byggeriet nu går i gang som et Offentligt-Privat-Partnerskab. De private partnere er entreprenørfirmaet KPC og Industriens Pension. Det er det første OPP-projekt på et sygehus og det første, der er finansieret af pensionskroner.
- Vi tager hul på en ny samarbejdsform: Dette er det første store OPP-projekt på et dansk sygehus og nu også det første samarbejde mellem sygehusvæsnet og et pensionsselskab om etablering og ejendomsdrift, siger regionsrådsformand Steen Bach Nielsen.
- Netop den model gør, at Region Sjælland har muligheden for at udbygge Stråleterapien lige nu. Vi er midt i en tid med flere store byggeprojekter på vores sygehuse. Derfor var det ikke muligt for regionen også at finansiere strålebyggeriet lige nu.
Derfor er det godt, at vi kan bruge KPCs ekspertise som entreprenør, og at pensionspengene kan blive placeret på en måde, der er godt for sundheden og samfundet, siger Steen Bach Nielsen.

Entreprenørfirmaet KPC står for byggeri og drift af Stråleterapien, mens Industriens Pension går ind som investor og ny ejer af bygningen, der lejes ud til Region Sjælland, foreløbig i de næste 10 år. Adm. direktør Laila Mortensen, Industriens Pension, har tre gode grunde til at investere i Stråleterapien.
- Hver måned bliver over 100 personer med pensionsordning hos os ramt af kræft. Det er derfor særdeles tilfredsstillende, at vi kan være med til at forbedre behandlingsmulighederne, siger Laila Mortensen.
- Hovedformålet med at gå ind som investor er dog at sikre de 400.000 industriarbejdere med opsparing i Industriens Pension et sikkert, stabilt afkast, der er højere end det, vi kan opnå ved at anbringe pengene i statsobligationer.
Samtidig får vi sammen med KPC skabt god dansk byggekvalitet til gavn for beskæftigelsen.
10.000 flere strålebehandlinger
KPCs adm. direktør Bo Knudsen udtrykker ligeledes sin glæde over at bygge til gavn for kræftpatienterne. Udvidelsen af Stråleterapien fra tre til fem strålerum, betyder, at Næstved Sygehus kan udføre mindst 10.000 flere strålebehandlinger om året.
- Langt de fleste kræftpatienter i Region Sjælland kan dermed komme hurtigt til strålebehandling af høj kvalitet, når udvidelsen står færdig i 2015. Vi skaber specialiserede behandlingsmuligheder i egen region - og det betyder meget for de kræftpatienter, der ellers har lang transporttid til København, fastslår regionsrådsformand Steen Bach Nielsen.

Ledende overlæge Niels Henrik Holländer: Vi kan give flere og bedre strålebehandlinger. Foto: Gert Ellegaard
Stråleterapien på Næstved Sygehus behandler patienter med tyk- og endetarmskræft, brystkræft og lungekræft. Nu tilføjes behandlinger mod blærekræft og prostatakræft. Senere følger - når den nye del af Stråleterapien åbner - kræft i hoved og hals. Den 4. stråleaccelerator forventes klar til brug i 1.kvartal 2015 og den 5. stråleaccelerator i løbet af året.
Billedtekster:
Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen og adm. direktør Laila Mortensen, Industriens Pension, tager første spadestik til udvidelsen af Stråleterapien. Foto: Gert Ellegaard
Ledende overlæge Niels Henrik Holländer: - Vi kan give flere og bedre strålebehandlinger. Foto: Gert Ellegaard
Kontaktoplysninger for pressen:
Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen, 30616446
Ledende overlæge Niels Henrik Holländer, 40291186
Pressetelefonen, Region Sjælland, 57875052
Billeder: