Søg
 

Enestuer til hjertepatienter i Nykøbing F.

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 21. marts 2017

Nykøbing F. Sygehus har netop fejret rejsegilde på en ny sengebygning til akutte patienter, en intensiv afdeling og en stor hjerteafdeling. En modernisering til 232 millioner kroner der skal styrke Nykøbing F. Sygehus som et attraktivt akutsygehus.

Byggeriet samler sygehusets akutte funktioner, skaber bedre sammenhæng i patientforløbene og en attraktiv arbejdsplads. Der bliver knap 60 sengepladser - de fleste som enestuer – som flyttes fra det eksisterende sygehus fra 1957 og ind i de moderne rammer.

- Da Regionsrådet skulle udarbejde sin sygehusplan, stod det klart fra start, at der skal være et akutsygehus i Nykøbing Falster. Vi ønsker et moderne og attraktivt akutsygehus. Derfor bygger vi nyt, fastslår regionsrådsformand Jens Stenbæk.

Også sygehusdirektør Arne Cyron glæder sig over udvidelsen af Nykøbing F. Sygehus, hvor flertallet af patienterne får enestuer med eget badeværelse. En ganske fin opgradering fra de nuværende to- eller fire-sengs-stuer med smuk udsigt til Guldborgsund, men uden eget bad og toilet.

 

Sygehusets akutte hjerte

Den nye bygning er opført i tre etager med direkte forbindelse til akutmodtagelsen – og bliver sygehusets akutte hjerte.

I stueplan får Akutafdelingen 18 senge og Intensiv Afdeling 10 senge. 1. sal skal rumme Hjerteafdelingen med op til 31 patienter. Her er der enkelte ekstra store patientstuer, der enten kan anvendes til en eller to patienter.

Endelig gøres der klar til fremtidige udvidelser, da 2. sal opføres som et tomt råhus, der senere kan indrettes til en sengeafdeling.

 

Lokal arbejdskraft

Mange lokale firmaer er med til at bygge på Nykøbing F. Sygehus.

- Det er en ekstra ting, jeg er tilfreds ved med dette byggeri: Vi har splittet byggeriet op i 11 fagentrepriser. Syv ud af de 11 fagentrepriser blev vundet af lokale og de sidste fire af sjællandske firmaer. Det er et godt eksempel på, at man både kan styrke konkurrencen og den lokale beskæftigelse, når man tilrettelægger et udbud hensigtsmæssigt, siger Jens Stenbæk - og roser, at byggeriet følger tidsplanen og budgettet.

 

Første patienter i maj 2018

Det første spadestik blev taget 14. marts 2016. Håndværkerne skal være færdige med byggeriet i slutningen af januar 2018. Patienterne og personalet forventes at flytte ind omkring 1. maj 2018.


Billedtekster

Regionsrådsformand Jens Stenbæk til rejsegilde sammen med Lisbeth Lumby Rasmussen, Arne Cyron og Ricco Dyhr fra Sygehusledelsen. Foto: Gert Ellegaard

 
Sygehusbyggeriet set fra oven.

 

Billeder

Rejsegilde NFS.jpg
Luftfoto NFS.jpg 


Kontaktoplysninger for pressen:

Pressevagten, Region Sjælland, 57 87 50 52

'

 
Oprettet
22.03.17
Opdateret
10.04.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52