Søg
 

EU åbner dørene til vækstprojekt i Region Sjaelland

Pressemeddelelse: Fredag d. 05. maj 2017

Styrket faglighed skaber vækst. Se hvordan, når ”Uddannelsesvejen til Vækst” holder åbent hus på Europadagen 9. maj

​På Europadagen 9. maj åbner EU dørene til mange af sine institutioner for offentligheden, og i år er der også ”Open Doors” på en række EU-projekter. I Region Sjælland byder ”Uddannelsesvejen til Vækst” velkommen på Selandia CEU, til et kig ind i EU-socialfondsprojektet der skaber vækst i regionens erhvervsliv ved at styrke den ufaglærte arbejdskraft gennem uddannelse og opkvalificering.

Flere ledige ufaglærte skal have en erhvervsfaglig uddannelse, og virksomhedernes medarbejdere skal opkvalificeres. Styrket faglighed i Region Sjællands arbejdsstyrke er et af de vigtigste elementer, hvis regionens mange små og mellemstore virksomheder fortsat skal være i stand til at skabe vækst. Derfor styrkede en række virksomheder, jobcentre og uddannelsesinstitutioner sidste år samarbejdet gennem et 3-årigt EU-projekt – ”Uddannelsesvejen til vækst”.

Erhvervslivet har brug for faglærte

Tolv jobcen tre og syv erhvervsskoler deltager i det sjællandske EU-initiativ, der skal medvirke til at sjællandsk arbejdskraft bliver endnu mere attraktiv for virksomhederne.
"De faglærte grupper er krumtappen i de sjællandske virksomheders arbejdsstyrke og konkurrenceevne. Vi uddanner ikke nok faglærte. I de kommende år går mange faglærte på pension og derfor er der brug for, at vi øger antallet af unge og voksne som får en erhvervsuddannelse, så vi sikrer virksomhedernes vækst og udvikling i region Sjælland," siger Jan Hendeliowitz, der er formand for Regionsrådets udvalg for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse.

Opkvalificering til fremtidens kompetencer

​Selandia CEU i Slagelse er kontraktansvarlig for EU-projektet og lægger samtidig hus til projektets sekretariat. Uddannelsesinstitutionens direktør er ikke i tvivl om fremtidens behov for højt kvalificeret faglig arbejdskraft:

”Virksomhederne har brug for faglært arbejdskraft, hvis vi skal have vækst i Region Sjælland. Derfor er det afgørende med initiativer, hvor der er fokus på at opkvalificere ufaglærte til fremtidens kompetencer såsom det at betjene robotter og lignende” siger direktør Michael Kaas-Andersen, Selandia CEU.

Det første år er over 250 deltagere blevet afklarede gennem et vejlednings- og afklaringsforløb. En overvejende del af deltagerne modtager samtidig en RKV (realkompetencevurdering). Samarbejdet med virksomhederne tegner godt, og virksomhedskonsulenter fra jobcentre og VEU-konsulenter samarbejder om indsatsen, hvor besøgene koordineres undervejs. Der er desuden etableret kontakt med flere aktører, blandt andet A-kasser, erhvervs- og brancheforeninger med videre.

Oplev EU-projektet bag dørene 9. maj

Til ”Open Doors” på tirsdag inviterer projektet alle, der har interesse i at skabe vækst gennem flere faglærte, til at lægge vejen forbi Selandia CEU i Slagelse, hvor projektets sekretariat holder til. Det gælder både pressen, politikere, erhvervsråd, virksomheder, jobcentre og andre erhvervsaktører, men også andre borgere der vil opleve, hvordan et regionalt EU-projekt arbejder for nærområdet.
 
”Der vil være oplæg og interviews med projektets samarbejdspartnere – både uddannelsesinstitutioner, jobcentre og virksomheder fra hele regionen – og rundvisning i faglige miljøer med nogle af de deltagere, der er ved at opkvalificere sig gennem en faglig erhvervsuddannelse,” fortæller projektleder Marie Bjørg Nordlund fra ”Uddannelsesvejen til vækst”.

 
​FAKTA om ”Uddannelsesvejen til vækst”
Uddannelsesvejen til vækst er et 3-årigt EU Socialfonds-initiativ, der gennemføres frem til marts 2019. Målet er at styrke den ufaglærte arbejdskraft - hvilket sker gennem afklaring og vejledning af borgere og virksomhedernes medarbejdere med henblik på opkvalificering.
Der gennemføres en stor indsats med generel afklaring og Realkompetencevurderinger (RKV), og der skabes samarbejdsflader mellem erhverv, jobcentre og skoler.
Projektpartnerne i projektet er en række virksomheder, jobcentre og uddannelsesinstitutioner i Region Sjælland. Målet er sammen at styrke kompetenceniveauet, så virksomhederne får ny viden, der kan bruges til at skabe vækst.

Eksempler på ufaglærte med erhvervserfaring som kan tage en erhvervsuddannelse på afkortet tid:
- Fra jord- og betonarbejder til struktør
- Fra ufaglært arbejdsmand til faglært tømrer
- Fra rengøringsmedarbejder til serviceassistent
- Fra køkkenmedhjælper til gastronom
- Fra at have stort kørekort til chauffør
​- Fra specialarbejder til smed


FAKTA om ”Open Doors 2017” hos ”Uddannelsesvejen til vækst”
Sted: Selandia CEU, Bredahlsgade 1B, 4200 Slagelse Tid: Europadag - 9. maj 2017 – kl. 12.00 til 15.00 Program:
- Velkomst og introduktion til projektet v/direktør Michael Kaas-Andersen, Selandia CEU
-Interviews med samarbejdspartnere i projektet: Uddannelsesinstitutioner, jobcentre og virksomheder
- Oplæg om den særlige indsats målrettet unge 25-30 år
- Rundvisning i faglige værkstedsmiljøer med væsentlige input i forhold til projektets bidrag til en faglært arbejdsstyrke

”Open Doors 2017” er en del af ”Europe In My Region”-kampagnen, der skal få EU-borgere til at opdage EU- projekter i deres nærområde gennem en række initiativer – blandt andet med ”åbne døre” i løbet af maj.
---
Mere viden om arrangementet og projektet kan fås ved henvendelse til projektleder Marie Bjørg Nordlund, på mail mbno@sceu.dk eller tlf. 41334832.





Oprettet
05.05.17
Opdateret
05.05.17
 

 Kontakt