- Det har været et stort ønske fra Regionsrådet, de 17 sjællandske kommuner og virksomhederne i Kalundborg at uddanne ingeniører i Kalundborg. Det er en rigtig god og stor nyhed for ikke kun Kalundborg, men for hele området og Region Sjælland, siger regionsrådsformand i Region Sjælland Jens Stenbæk. Han fortsætter:
- For virksomhederne i Kalundborg er det afgørende fortsat at kunne tiltrække og fastholde nok højtuddannet arbejdskraft, der kan understøtte den vækst, som flere virksomheder i området oplever. En del af løsningen er nytænkning og placering af uddannelserne tæt på virksomhederne, og det er jeg glad for at Uddannelses- og forskningsministeren støtter op om.
Stor glæde i Kalundborg
Borgmester i Kalundborg, Martin Damm, ser frem til samarbejdet med UCSJ om uddannelse af diplomingeniører:
- De mange, meget specialiserede fremstillings- og produktionsvirksomheder har et stort behov for en tilgang af stabil, højtuddannet arbejdskraft. En lokal diplomingeniøruddannelse er en meget vigtig brik i vores arbejde for at tilgodese og understøtte virksomhederne, siger Martin Damm, og fortsætter:
- Vi glæder os til samarbejdet med UCSJ, ligesom vi glæder os til at fortsætte samarbejdet med de øvrige partnere om udvikling af et egentligt campusmiljø med kandidathus lokalt.
Michael Hallgren, Produktionsdirektør Novo Nordisk Kalundborg, glæder sig ligeledes over den gode nyhed:
- Vi har med glæde modtaget budskabet om, at ministeren har godkendt en diplomingeniøruddannelse i Kalundborg. Det er meget positivt, at ministeren anerkender, at de mange ingeniørtunge virksomheder med aktiviteter i Kalundborg, har et stort behov for at kunne tiltrække og fastholde endnu flere ingeniører", siger han og uddyber:
- Alene på Novo Nordisk Kalundborg forventer vi i årene frem at ansætte cirka 100 nye ingeniører årligt. Det er afgørende for vores fremtidige vækst, at de bliver i lokalområdet, så vi får en stabil arbejdskraft og fastholder kompetencerne i virksomheden. En del af løsningen er netop at sikre uddannelsesmuligheder lokalt. Den løsning, ministeren i dag har godkendt, er et rigtig godt fundament for at styrke det spændende ingeniørfaglige miljø i Kalundborg yderligere. Nu glæder vi os til - i samarbejde med de relevante parter - at se projektet konkretiseret. Samt til at de første ingeniørstuderende melder deres ankomst til Kalundborg i 2017.Alene på Novo Nordisk Kalundborg forventer vi i årene frem at ansætte cirka 100 nye ingeniører årligt. Det er afgørende for vores fremtidige vækst, at de bliver i lokalområdet, så vi får en stabil arbejdskraft og fastholder kompetencerne i virksomheden. En del af løsningen er netop at sikre uddannelsesmuligheder lokalt. Den løsning, ministeren i dag har godkendt, er et rigtig godt fundament for at styrke det spændende ingeniørfaglige miljø i Kalundborg yderligere. Nu glæder vi os til - i samarbejde med de relevante parter - at se projektet konkretiseret. Samt til at de første ingeniørstuderende melder deres ankomst til Kalundborg i 2017.
Fremsynet minister
Det er en del af den nationale dagsorden at skabe vækst i hele Danmark og en af vejene er uddannelse:
- Lokal uddannelse vil skabe vækst og arbejdspladser, ikke bare i Kalundborg men i hele regionen. Jeg vil gerne rose ministeren for på denne måde at støtte kommunen, regionen og ikke mindst de lokale virksomheder med at udvikle og uddanne, så vi sikrer stabil vækst, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk, og konstaterer at der nu er udbud af ingeniøruddannelser i alle landets regioner.
Planen er, at der årligt skal uddannes 80 diplomingeniører i Kalundborg, og de første forventes at starte i september 2017. Samtidig vil alle parter arbejde med andre initiativer som skal understøtte virksomhedernes rekrutteringsgrundlag yderlige og på det kortere bane:
- Vi skal nu arbejde på højtryk for at skabe et samlet miljø mellem uddannelsesinstitutionerne, kommunerne og virksomhederne. Det her er endnu et bevis på, at når vi på Sjælland står sammen opnås resultater og så kan der skabes vækst og udvikling i hele regionen. Mangel på kvalificeret arbejdskraft må ikke hæmme vækst og udvikling i regionen, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.
Derfor arbejdes der fortsat fra alle parters side med planerne om at etablere et kandidathus, så miljøet for studerende fra videregående uddannelser kan styrkes, så de kan færdiggøre opgaver og specialer i samarbejde med virksomhederne i Kalundborg. Dermed bliver de studerende tilknyttet området, som forhåbentlig kan føre til, at de forsætter deres videre karriere i regionen.
Kontaktinfo for pressen:
Jens Stenbæk, Formand, Region Sjælland, 20 37 11 98
Martin Damm, Borgmester i Kalundborg Kommune, 29 60 90 47