Søg
 

Det er dyrt at ringe forkert til vagtlægen

Pressemeddelelse: Torsdag d. 22. december 2016

Det er dårligere for patienter og dyrere for sundhedsvæsnet, hvis borgere ringer til lægevagten for at få fornyet deres recept eller spørge til håndkøbsmedicin. Derfor opfordrer Region Sjælland nu til at borgere først kontakter deres egen læge.

​Vagtlægerne i Region Sjælland oplever i stigende grad, at borgere henvender sig for at forny deres recept eller har spørgsmål til håndkøbsmedicin. Men det ligger uden for lægevagtens opgaver. Derfor opfordrer Region Sjælland nu til, at borgere kontakter deres egen læge i stedet.

- Vores opfordring skyldes, at vi gerne vil yde den bedste service for borgerne. Samtidig står vi i en situation, hvor vi har begrænsede lægeressourcer til rådighed, og derfor er det vigtigt, at vi udnytter dem så effektivt som muligt, siger praksisdirektør i Region Sjælland Christina Sjøberg Lundgren.

Det er ikke blot frustrerende for de borgere, som ringer. Det er også dyrt for sundhedsvæsnet. Hver konsultation hos lægevagten er betalt af Region Sjælland. Færre spildte konsultationer til lægevagten vil derfor skabe mere plads på sundhedsbudgettet.

- Det er ikke vagtlægens opgave at forny recepter, så vi er nødt til at afvise folk. Men det er fortsat en udgift for regionen, når der ringes om receptfornyelser, siger koordinerende vagtchef i lægevagten Henning Orsholt.

Lægevagten er tiltænkt de patienter, der pludselig er blevet syge, hvis sygdom er blevet forværret eller har fået mindre skader efter klokken 16 og i weekenden. Det er derfor egen læge, der forlænger recepter på borgernes faste medicin. 

Billedtekst:  

Borgere kan benytte lægevagten, når en undersøgelse eller behandling ikke kan vente, til egen læge har åbent igen. Grafik: Region Sjælland.

 

Fakta: 

Hvert år modtager lægevagten omkring 640.000 opkald. 

Hvert år har lægevagten omkring 300.000 konsultationer. 

En konsultation hos lægevagten koster 191,15 kroner fra klokken 16 til 22. 

En konsultation hos lægevagten koster 237,32 kroner fra klokken 22 til 8. 

En konsultation hos egen læge koster 137,83 kroner. 

En fornyelse af recept hos egen læge er gratis.

Medicinkortet

Medicinkortet er en app, der gør det muligt at forny recepter uden at besøge eller ringe til lægen.

Via appen kan du holde øje med: - Hvor meget medicin, der er tilbage på recepten - Hvor meget medicin, der allerede er blevet brugt - Oplysninger om egne børns medicin.

Appen kan hentes i både Google Play og App Store.


Kontaktoplysninger for pressen:

Praksisdirektør Christina Lundgren, 20 97 30 20

Billeder og dokumenter:

Banner_446x200_Laegevagt.jpg​

 
Oprettet
22.12.16
Opdateret
22.12.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52