Søg
 

Der er attraktive jobmuligheder for sygeplejersker i Region Sjælland

Pressemeddelelse: Torsdag d. 29. september 2016

Region Sjælland og Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland er enige om at udbrede de gode historier for at tiltrække sygeplejersker til regionen.

Det var den overordnede konklusion efter tirsdagens møde mellem regionsrådsformand Jens Stenbæk og kredsformand Helle Dirksen.

Region Sjælland mangler sygeplejersker, og det er en fælles opgave at fortælle de mange gode historier om regionens arbejdspladser.

Det var regionsrådsformand Jens Stenbæk og kredsformand Helle Dirksen fra Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland enige om, efter at have drøftet rekrutteringsudfordringen på et møde tirsdag den 27. september. Manglen på sygeplejersker har medvirket til et stort arbejdspres på nogle afdelinger i Region Sjælland. Regionsrådet har prioriteret rekrutteringsopgaven i budgettet for 2017, hvor der er afsat midler til en særlig indsats på området og Dansk Sygeplejeråd spiller aktivt med på den fælles udfordring.

Helle Dirksen fortæller:

- Det er vigtigt, at der er tilstrækkelige ressourcer, når dagens opgaver skal løses. Vi ved, at et godt arbejdsmiljø blandt andet handler om samarbejdet om opgaven med gode kolleger, spændende faglige miljøer og god og nærværende ledelse, og det sætter vi i fællesskab spot på.

Region Sjælland har stort fokus på at hjemtage behandlingen af patienter, så regionens sygehuse kan behandle flere sygdomme end tidligere. Og netop muligheden for at få så mange specialer løst tæt på regionens borgere, har regionsrådsformandens daglige fokus:

- Det giver både værdi for patienterne og gode udviklingsmuligheder for medarbejderne, når Region Sjælland selv kan klare de specialiserede behandlinger. Vi har stort fokus på at skabe udviklende faglige miljøer, fordi det både gavner patienterne og tiltrækker gode medarbejdere, siger Jens Stenbæk.

Region Sjælland har igangsat flere initiativer, og som en del af dette har tillid og det gode arbejdsmiljø både Regionsrådets og organisationernes fulde opmærksomhed. På mødet blev der udvekslet forskellige ideer, der skal kvalificeres og udvikles yderligere sammen med regionens øvrige faggrupper. Der er behov for en bred indsats, hvor vi både ser på tiltrækning, fastholdelse, udvikling og arbejdstilrettelæggelse. Et af forslagene, der konkret kigges på, er, at øge antallet af studiepladser på sygeplejerskeuddannelsen.

- For Regionsrådet er det vigtigt, at vi er i arbejdstøjet for at løse den fælles opgave, så regionens sygehuse har de tilstrækkelige og rigtige kompetencer, både nu og i fremtiden. Vi er glade for, at Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland vil bidrage til arbejdet med at fortælle om de gode arbejdspladser og spændende opgaver, vi har i Region Sjælland, slutter regionsrådsformanden.

 

Kontaktoplysninger for pressen:

Regionsrådsformand Jens Stenbæk, 20 37 11 98

Kredsformand Helle Dirksen, 23 42 82 97

 

Oprettet
29.09.16
Opdateret
29.09.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52