Søg
 

De første skridt er taget i udvidelse af "Sikringen"

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 03. november 2020

Sikringsafdelingen skal udvides med 10 pladser, og Regionsrådet godkendte i går programmet, der beskriver krav og ønsker til byggeriet. Udvidelsen var en del af finansloven for 2020, hvor regeringen og aftaleparterne afsatte penge til området.

​Sikringsafdelingen er afdelingen for de mest syge, behandlings- og plejekrævende patienter med psykisk sygdom i Danmark, Grønland og Færøerne. Afdelingen er den eneste af sin slags i landet, og den skal nu udvides med 10 pladser for i alt 100 millioner kroner.

Når byggeriet står færdigt, er der i alt 40 pladser på Sikringsafdelingen. I første omgang tages fem af de nye pladser i brug, da det er det antal, der er afsat driftsmidler til på finansloven.

- Vi forventer, at vi står klar med de nye pladser i 2024. I forbindelse med opførelsen af

"Sikringen" i Slagelse forberedte vi os på muligheden for senere hen at udvide ved behov. Det er de forberedelser, vi nu gør brug af, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Byggeriet på Sikringsafdelingen bliver en udbygning af den nuværende bygning med cirka 1700 kvadratmeter og bliver en 1:1 udvidelse i forhold til de nuværende tre afsnit. Baggrunden for udvidelsen er en svagt stigende tendens i antallet af patienter, der venter på at få en plads på afdelingen.

Det er Justitsministeriet og domstolene, der tager stilling til, om en patient skal anbringes på Sikringsafdelingen, ligesom de samme parter tager stilling til, om patienterne skal udskrives.

​Kontaktoplysninger for pressen

Heino Knudsen, regionsrådsformand, 51 14 54 96
Oprettet
03.11.20
Opdateret
03.11.20
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52