Søg
 

Danmarks nyeste akuthus har international klasse

Pressemeddelelse: Fredag d. 01. november 2013

Stor dag for Slagelse Sygehus, da det nye akuthus blev indviet

​- Jeg er en stolt regionsrådsformand i dag. Det er et akuthus af international klasse, og det skal det også være!

Sådan lød det fra Steen Bach Nielsen, formand for Regionsrådet i Region Sjælland, da han i går foretog den officielle indvielse af det nye akuthus på Slagelse Sygehus ved at klippe den velkendte røde snor over. I øvrigt assisteret af sygehusdirektør Vinni Breuning.

DSC_0499.jpg

- I dette hus skal der reddes menneskeliv, og her skal man blive behandlet med værdighed. Vi har ladet os inspirere mange steder fra, ikke mindst fra Boston, men også akutafdelingen i Malmø har givet inspiration til løsninger her i huset, fortsatte regionsrådsformanden og understregede, at patienterne kommer i fokus i det nye hus, som både har samme farvenuance som den velkendte Mærsk-blå og er indrettet efter samme principper som den verdenskendte koncern, nemlig med rettidig omhu.

 DSC_0456 1.jpg

315 millioner kroner

Sygehusdirektør Vinni Breuning fulgte også det internationale spor  i sin indvielsestale for det 315 millioner kroner dyre akuthus:

- Jeg tror på, at vi sammen har skabt et akuthus i verdensklasse! Vi har fået tre i én. En akutafdeling, en intensivafdeling og en hjerteafdeling samlet under samme tag. Et hus, der er skræddersyet til akutte patienter, hvor alle afdelinger er fleksibelt indrettet, så de enkelte funktioner kan laves om efter fremtidige behov.

- I dag er en stor dag. Vi indvier ikke bare et akuthus, men tager et stort og vigtigt skridt på vejen mod en storstilet modernisering af hele Slagelse Sygehus, tilføjede sygehusdirektøren og så frem mod det næste store projekt, en bygning ved siden af akuthuset, som skal opføres i årene 2016-2017 og huse gynækologi, fødsler og behandling af børn.Med den nye CT-scanner kan traumepatienter blive kørt direkte til scanning efter den primære livreddende behandling, hvorved der spares tid. Radiograf Bettina Høj demonstrerede scanneren på indvielsesdagen med en dukke i patientens rolle.

Åbent hus på lørdag

Alle interesserede får mulighed for at gå det nye byggeri nærmere efter i sømmene på lørdag den 2. november, hvor Slagelse Sygehus inviterer til åbent hus på de omkring 11.000 nye kvadratmeter.

Om formiddagen for medarbejdere og pårørende, og om eftermiddagen for borgerne i tidsrummet kl. 13 – 15.

 

Fakta om det nye akuthus

  • Landets første byggeri, som er støttet af Kvalitetsfonden
  • Opført i fire etager med i alt ca. 11.000 kvadratmeter
  • Stue og 1. sal: Akutmodtagelse og omkring 50 sengepladser. 28 pladser bruges af Akutafdelingen, mens resten er forbeholdt en tværgående afdeling til medicinske og kirurgiske patienter
  • Desuden lokaler til Lægevagten
  • 2. sal: Hjerteafsnit (20 sengepladser) og Intensivafsnit (15 sengepladser)
  • Kælder: Teknik- og depotrum
  • Byggeriet er et led i Region Sjællands Sygehusplan 2020 

Foto: Gert Ellegaard, Region Sjælland


 

Yderligere oplysninger:

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen, tlf. 30 61 64 46

Sygehusdirektør Vinni Breuning, tlf. 29 68 76 62

 

Oprettet
01.11.13
Opdateret
19.11.13
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52