Søg
 

Brystundersøgelser flytter til Sjællands Universitetshospital

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 25. juni 2019

Mammaradiologien flytter fra Ringsted Sygehus til Sjællands Universitetshospital i Roskilde. Flytningen er en del af den 7-punktsplan, Forretningsudvalget i februar besluttede efter sagen med mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus.

​Regionsrådet har i dag besluttet at flytte mammaradiologien fra Ringsted Sygehus til Sjællands Universitetshospital i Roskilde. Afdelingen, der foretager brystundersøgelser, flyttes til Sjællands Universitetshospital i Roskilde i løbet af første halvdel af 2020.
 
Planen om at rykke afdelingen er en del af den 7-punktsplan, som Forretningsudvalget besluttede i februar, efter sagen om mangelfulde brystundersøgelser fra første marts 2013 til 24. maj 2017 på Ringsted Sygehus. Flytningen skal styrke og ruste afdelingen til fremtiden inden for et speciale, der i øjeblikket har store rekrutteringsudfordringer i hele landet.​​
 
- Vi vil sikre, at afdelingen opretholder det høje faglige niveau, den har nu og har haft siden 2017. Derfor har vi valgt at flytte afdelingen til Sjællands Universitetshospital. Det gør vi ved at se fremad og sikre, at den indgår i et stærkt fagligt miljø på universitetshospitalet, der samtidig styrker fastholdelses- og rekrutteringsmulighederne inden for et speciale med store nationale rekrutteringsudfordringer, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.
 
Med beslutningen om at flytte afdelingen til Roskilde, begynder også arbejdet med at flytte den sidste del af sygehusaktiviteten på Ringsted Sygehus i tråd med regionens Sygehusplan 2010. Det gælder blandt andet den øvrige radiologi på Ringsted Sygehus, som flyttes til Næstved og Slagelse sygehuse.
 

Fakta

  • ​Region Sjællands samlede mammaradiologiske funktion overgår organisatorisk fra Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse til Sjællands Universitetshospital omkring 1. april 2020, dette skal planlægges sammen med flytningen af Brystkirurgisk Afdeling fra Ringsted til Roskilde.

Vedhæftede filer


Kontaktoplysninger for pressen

Heino Knudsen, regionsrådsformand, 51 14 54 96
Region Sjællands pressevagt, 57 87 50 52

 
Oprettet
25.06.19
Opdateret
10.01.20
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52