Søg
 

Brugere har nomineret danske RoboBraille til international pris

Pressemeddelelse: Torsdag d. 22. september 2011

I Leipzig den 27. september er en af de fem finalister til Braille ’21-prisen RoboBraille, som er udviklet af Region Sjællands Synscenter Refsnæs i Kalundborg i samarbejde med Sensus ApS.

Prisen bliver uddelt i forbindelse med den tyske punktskriftdag og verdenskongressen Braille21.

RoboBraille er blandt de fem finalister ud af i alt femten nominerede til Braille 21 prisen. RoboBraille er blandt andre oppe imod et projekt fra Sveriges Lydbogs- og punktskriftsbibliotek.

- Vi er glade over at være mellem de 5 udvalgte, der er nomineret til The Braille 21 Award. RoboBraille tjenesten har tidligere vundet en række internationale priser, men dette er den første, der omhandler punktskrift. Det betyder rigtig meget for os at være indstillet af de blinde og svagsynede det hele handler om", siger Lars Ballieu Christensen, der er medopfinder af RoboBraille-tjenesten.

Fakta:

Braille 21

  • Braille 21 er en verdenskongres, der bliver afholdt af The World Blind Union (WBU). WBU er en paraplyorganisation for omkring 600 forskellige organisationer, der tilsammen repræsenterer 285 millioner synshandicappede. Arrangørerne forventer, at der kommer over 500 deltagere på kongressen, for at debattere punktskrift og dens ændringer og fremtidige udfordringer. Målsætningen for kongressen er at finde nye idéer og måder at arbejde med punktskrift på.

Braille 21 Award

  • I forbindelse med kongressen har WBU valgt at indstifte en pris for at anerkende produkter og tjenester, der øger tilgængeligheden inden for punktskriftverdenen, men som også er til rådighed til en overkommelig pris. Der er udvalgt 5 finalister ud af de 17 nominerede.

RoboBraille

  • RoboBraille er en web og mail baseret tjeneste, som kan oversætte elektroniske dokumenter til syntetisk tale og forskellige punktskriftsformater på flere sprog. Tjenesten stilles gratis til rådighed for alle ikke-kommercielle brugere, og man skal ikke registreres for at kunne anvende den. RoboBraille søger at løse et universelt problem – at gøre ellers utilgængelige elektroniske tekster tilgængelige for mennesker med synshandicap eller læseproblemer. Tjenesten understøtter målsætningen om, at flest mulige mennesker skal have mulighed for at tilgå digitale informationer og blive selvhjulpne i hverdagen.
  • RoboBraille er udviklet af Synscenter Refsnæs under Region Sjælland i samarbejde med Sensus ApS i Hillerød.
  • Læs mere på eller prøv tjenesten på .

Synscenter Refsnæs

  • Synscenter Refsnæs er det landsdækkende tilbud for børn og unge med synshandicap og har i over 110 år stået for individuelle tilbud til såvel synshandicappede børn og unge som deres pårørende. Synscenter Refsnæs tilbyder desuden kurser med synsfagligt indhold for professionelle, har skole og kostskole, og leverer undervisningsmaterialer, der er tilrettelagt for blinde og svagsynede. Synscenter Refsnæs er en del af Region Sjælland.
  • Mere information om Synscenter Refsnæs kan findes på

Sensus

  • Sensus ApS er en dansk konsulentvirksomhed med speciale i tilgængelighed, tilgængeligt webdesign og brugervenlighed. Virksomheden blev etableret i 1987 og har siden arbejdet med teknologirådgivning, test og udvikling i relation til mennesker med særlige behov. Foruden RoboBraille står Sensus bag udviklingen af en række innovative, digitale hjælpemidler som Sensus Braille, OctoBraille, PharmaBraille og Motto Captura.
  • Mere information om Sensus findes på

Yderligere oplysninger

Projektleder Lars Ballieu Christensen
RoboBraille
Tlf. 48 22 10 03
Mail lbc@robobraille.org

Konsulent Svend Thougaard

Synscenter Refsnæs, Region Sjælland

Tlf. 59 57 02 98 / 40 73 63 88

Mail svet@regionsjaelland.dk

Oprettet
06.02.12
Opdateret
13.06.17
 

 Kontakt

 
Presseteamet
Alleen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52