Søg
 

Bredere indsats mod høj dødelighed

Pressemeddelelse: Mandag d. 23. januar 2012

- Jeg tror, man går galt i byen, hvis man lader en egns sygehus være alene om at tage sig af udfordringen med høj dødelighed.

Det drejer sig nemlig ikke kun om behandling, men også om forebyggelse, borgernes sundhedsprofil og egnens vilkår for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, siger Vordingborgs borgmester Henrik Holmer.

I dag har kommunerne sammen med regionen drøftet den seneste tids debat om den høje dødelig på nogle af sygehusene i Region Sjælland.

- Det er afgørende, at den samlede indsats koordineres og styrkes mellem regionen og kommunerne. Parterne har allerede et godt udgangspunkt i forbindelse med sundhedsaftaler og sundhedsprofiler, og vi vil løbende intensivere indsatsen, siger Henrik Holmer, borgmester i Vordingborg Kommune.

Tre temaer i den samlede indsats er:

  • Styrket indsats på sygehuse for at nedbringe dødelighed
  • Patienternes generelle helbred (sundhedsprofiler) i de forskellige egne af regionen
  • De generelle vilkår for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft (bl.a. læger og andet sundhedspersonale) i de forskellige egne af regionen

Som opfølgning på de ekstraordinære initiativer, der allerede er igangsat de sidste par år, har regionen blandt andet bevilget 1 million kroner i 2012 til en målrettet indsats for at mindske dødeligheden på sygehuset i Nykøbing Falster.

- Men jeg tror også, det er vigtigt, at det suppleres af en bredere vifte af initiativer sammen med kommunerne, så vi sammen kan få en langtidsholdbar løsning på denne alvorlige udfordring, siger regionsrådsformand Steen Bach Nielsen.


Yderligere oplysninger:

Borgmester Henrik Holmer, Vordingborg Kommune, 51 51 08 96

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen, 30 61 64 46

Oprettet
30.01.12
Opdateret
12.06.13
 

 Kontakt

 
Presseteamet
Alleen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52