Søg
 

Borgermøde om hjælp til multisyge patienter

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 24. februar 2015

Region Sjælland inviterer den 3. marts klokken 17.00 - 19.00 alle interesserede til dialog om, hvordan vi bliver bedre til at behandle patienter med to eller flere kroniske sygdomme.

Over 40 procent af dem, der bor i Region Sjælland, kæmper med to eller flere kroniske sygdomme, det man kalder multisygdom. Formand for Sygehusudvalget Christian Wedell-Neergaard mener, at det er vigtigt at få borgerne i tale for at blive bedre til at behandle disse patienter:

- Borgerne oplever behandlingen på egen krop, og derfor er deres oplevelser og ideer vigtige for os, siger Christian Wedell-Neergaard.

En af de ting der kan forbedre behandlingen af patienter med multisygdom, er at man bliver endnu bedre til at tage patienterne med på råd, påpeger Christian Wedell-Neergaard:

- Ved at arbejde videre med at gøre patienten til partner i behandlingen kan vi blive bedre til at behandle det hele menneske.

Der kan være meget at hente ved at arbejde med en mere helhedsorienteret behandling. Eksempelvis koster en patient med fire kroniske sygdomme op til ti gange så meget for sundhedsvæsnet, som dem, der kun har én. Og i fremtiden vil der blive endnu mere brug for bedre behandling af de multisyge, grundet det stigende antal ældre. Blandt dem, der er over 80 år, er det hele 7 ud af 10, der kæmper med multisygdom.

Alle borgere med mulighed for det, opfordres til at deltage i mødet, så der kan komme den bedst mulige dialog om, hvordan vi forbedrer fremtidens sundhedsvæsen for patienter med flere kroniske sygdomme.

Borgermødet bliver holdt tirsdag d. 3. marts i Regionshuset, Alléen 15, 4180 Sorø, klokken 17.00 til 19.00. Dørene åbner klokken 16.30 Det er gratis at deltage, tilmelding til ledelsessekretariatet@regionsjaelland.dk

Baggrund

Sundhedsprofil 2013, http://publikationer.regionsjaelland.dk/Sundhedsprofilrapport2013/


Kontaktoplysninger for pressen:

Christian Wedell-Neergaard, formand for Sygehusudvalget, 40 15 22 23​

Oprettet
24.02.15
Opdateret
24.02.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52