Søg
 

Blå blink-succes gentages i Næstved

Pressemeddelelse: Fredag d. 03. maj 2013

Region Sjælland fortsætter traditionen og inviterer til åbent hus med fremvisning af det akutte beredskab

​ For fjerde år i træk inviterer Region Sjælland alle borgere til at komme tæt på det akutte beredskab og dermed de blå blink fra ambulancer, akutbiler, politi- og brandbiler samt akutlægehelikopteren. I lighed med sidste år foregår arrangementet i Næstved på Den gamle Gardehusarkaserne, lørdag den 18. maj i tidsrummet kl. 10-15.

- Vi havde omkring 2.500 besøgende til Præhospital Dag sidste år, og med flere nye ting på programmet i år håber vi da at få mindst lige så mange gæster denne gang, fortæller præhospital direktør  i Region Sjælland, Benny Jørgensen.

Blandt nyhederne er, at flere patientforeninger nu også deltager i arrangementet, nemlig Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Hjernesagen.

- Deres medlemmer er jo blandt dem, der bruger os i hverdagen, og de har desuden en række tilbud på forebyggelsesområdet, som de vil præsentere for gæsterne i Næstved, siger Benny Jørgensen.

Akkrediteret

Siden sidste år er der også sket det, at akutberedskabet i Region Sjælland er blevet akkrediteret og dermed har fået et kvalitetsstempel for sit arbejde. Endda på fornemste vis, eftersom beredskabet blev indstillet til det, der hedder fuld akkreditering.

- Vi er naturligvis både tilfredse med og stolte over, at vi opnåede denne akkreditering, for det indgår som en væsentlig del af vores arbejde, at vi hele tiden forsøger at udvikle kvaliteten, lyder det fra den præhospitale direktør.

Især til børn

Arrangementet i Næstved vil utvivlsomt appellere især til børn og folk med barnesindets begejstring over udrykningsblinkene i behold.

- Alle har mulighed for at komme helt tæt på de forskellige køretøjer og prøve at sidde inde i dem eller få en snak med de medarbejdere, der bruger dem i deres arbejde. Desuden kan børnene få lejlighed til at prøve ”førstehjælp i børnehøjde”, fortæller Benny Jørgensen og oplyser samtidig, at åbent hus-arrangementet bliver det sidste af slagsen i Næstved i denne omgang.

- Vi har en strategi med at ville rundt i hele regionen med arrangementet, og fordi der er så megen logistik forbundet med det, lægger vi det samme sted to år i træk. Næste år vender vi så blikket længere mod syd i Region Sjælland, men vi har ikke endnu lagt os fast på, hvor det bliver.

Se mere om arrangementet på www.regionsjaelland.dk og facebooksiden Blå blink og akuthelikopter.

 

Yderligere oplysninger:

Præhospital direktør Benny Jørgensen, tlf. 40 24 56 83

 

 
 
Oprettet
03.05.13
Opdateret
03.05.13