Søg
 

Autocamper klar til helbredstjek

Pressemeddelelse: Mandag d. 06. oktober 2014

Sundhedsminister Nick Hækkerup var med, da Region Sjælland præsenterede en specialindrettet autocamper, som skal bruges til en stor befolkningsundersøgelse, der går i gang på Lolland og Falster i begyndelsen af 2015.

​Over fire år vil 10.000 borgere og deres nærmeste familie bliver tilbudt en helbredsundersøgelse - i alt 20-25.000 personer i alle aldre. Det svarer til over 20 procent af befolkningen i Lolland og Guldborgsund kommuner.

To autocampere bliver specialindrettet som rullende undersøgelsesrum og vil køre hjem til borgerne for at få flest muligt til at deltage i befolkningsundersøgelsen.

Skjult sygdom kan opdages

Det er flere gode grunde til at sige ja tak, hvis man på et tidspunkt får tilbud om at deltage. - Borgerne får tilbudt et gratis helbredstjek, og vi forventer at opdage mange tilfælde af skjulte sygdomme - som sukkersyge eller lungesygdommen KOL, fortæller forskningschef Knud Rasmussen, Region Sjælland.

Dermed vil mange borgere komme tidligere i behandling for deres sygdom.

Bedre sundhed for alle

Deltagerne er samtidig med til at bane vejen for at skabe bedre sundhed for hele befolkningen. Sygehuset og kommunerne kan bruge erfaringerne fra befolkningsundersøgelsen til at målrette deres sundhedstilbud, så de passer til borgernes behov. Samtidig får forskere adgang til statistisk materiale til brug for forskningsprojekter, der kan forbedre sundheden på langt sigt.Alle kræfter er samlet

Den store befolkningsundersøgelse er blot ét af flere projekter, som skal rykke ved uligheden i sundhed på Lolland og Falster og finde nye veje til at sikre befolkningen et bedre og længere liv.

Den fælles overskrift er "Broen til bedre sundhed". Broen til bedre sundhed er et banebrydende samarbejde mellem Region Sjælland - herunder Nykøbing F. Sygehus og Psykiatrien - Lolland Kommune, Guldborgsund Kommune, Business Lolland-Falster og de praktiserende læger.

Broen til bedre sundhed præsenterede de mange projekter - som sund uddannelse for skoleelever og den rette medicin til ældre på plejecentre - ved en konference på Globen Visual Climate Center i Holeby.


 
 

Billedtekster:

Sundhedsminister Nick Hækkerup og regionsrådformand Jens Stenbæk (th) blev præsenteret for autocamperen af Jane Rasmussen, Rie Nielsen og Cecilie Lindström fra Befolkningsundersøgelsen Lolland-Falster. Foto: Gert Ellegaard

Sygeplejerske Rie Nielsen viser, hvordan autocamperen skal bruges som rullende undersøgelsesrum. Foto: Gert Ellegaard


 

Kontaktoplysninger for pressen:

Pressevagten, Region Sjælland, 57 87 50 52

 
Oprettet
06.10.14
Opdateret
08.10.14
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52