Søg
 

Arbejdsretten pålægger portører at gå i arbejde

Pressemeddelelse: Torsdag d. 28. maj 2015

Strejkende portører på fem sygehuse i Region Sjælland fik i dag pålæg i Arbejdsretten om at genoptage arbejdet

Portørerne på sygehusene i Nykøbing F., Holbæk, Roskilde, Slagelse og Næstved skal genoptage arbejdet, efter at de tirsdag i denne uge iværksatte en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Sådan lyder pålægget fra Arbejdsretten, som i dag har behandlet sagen. Det betyder samtidig skærpet bod fra i morgen, hvis strejken fortsætter.

Strejken er en reaktion på, at der i de kommende år skal indføres erhvervsuddannede serviceassistenter på sygehusene i Region Sjælland i stedet for rengøringsassistenter og portører.

Michael Nørgaard, servicedirektør i Region Sjælland, er forundret over den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.

- Der er påbegyndt pilotprojekter på Holbæk og Nykøbing F sygehuse. De to projekter er i gangsat for at indhente erfaring om de mange elementer i den nye funktion med erhvervsuddannede serviceassistenter. Derefter gør vi status og justerer i forhold til de indkomne erfaringer. Hvorfor portørerne vælger at lave en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse nu kan kun undre, siger Michael Nørgaard.

Uddannelses- og kompetenceprojekt

Projektet med serviceassistenter er et uddannelses- og kompetenceprojekt, som skal give portører og rengøringsassistenter et personligt løft med en kompetencegivende erhvervsuddannelse. Det betyder, at de vil blive i stand til at varetage en bredere vifte af opgaver på sygehusene. For eksempel vil rengøringsassistenterne blive uddannet i løfteteknik, lejring og forflytning, mens portørerne vil blive uddannet i bl.a. infektionshygiejne, erhvervsrengøring og levnedsmiddelhygiejne.

Uddannelsen som erhvervsuddannet serviceassistent skal betragtes som et tilbud til de nuværende serviceassistenter, servicemedarbejdere, rengøringsassistenter og portører. De nuværende medarbejdere har fortrinsret, hvis de ønsker at overgå til de fremtidige stillinger som erhvervsuddannede serviceassistenter. Alle portører som ønsker at uddanne sig til erhvervsuddannet serviceassistent vil således også få tilbuddet.

35 aflyste operationer

Allerede tirsdag, da strejken var en realitet, blev der holdt møde med FOA med henblik på at sikre nødberedskabet på de berørte sygehuse. Nødberedskabet indebærer at kun akutte behandlinger opretholdes.

- Vi har hånd om patientsikkerheden. I går onsdag blev der på grund af arbejdsnedlæggelsen aflyst i alt 35 planlagte operationer. Patienter, der er indkaldt til behandling eller undersøgelse på et af sygehusene, skal selvfølgelig møde op, medmindre de får anden besked, siger servicedirektør Michael Nørgaard.


Kontaktoplysninger for pressen:

Claus Clausen, pressechef, Region Sjælland, mobil 20 54 25 22

 

Oprettet
29.05.15
Opdateret
29.05.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52