Søg
 

Akutte medicinske patienter fra Roskilde til Holbæk Sygehus

Pressemeddelelse: Torsdag d. 28. januar 2016

Akutte medicinske patienter fra Roskilde bliver fra 1. maj 2016 indlagt på Holbæk Sygehus. Det sker som en del af sygehusplanen for Region Sjælland, hvor alle akutte patienter skal modtages på regionens fire akutsygehuse.

Patienter, der indlægges med ambulance med udrykning, for eksempel på grund af et hjertestop, skal dog fortsat til Roskilde Sygehus. Det samme gælder patienter med behov for særlig specialiseret behandling, for eksempel en blodprop i hjernen.

- Sygehusplanen skal sikre, at patienterne altid bliver modtaget af de rette hænder, fastslår vicedirektør Knut Borch-Johnsen, Holbæk Sygehus.

- Patienterne skal ikke selv bekymre sig om, hvor de skal indlægges, hvis de bliver akut syge. Det ved den læge, der aftaler indlæggelsen med sygehuset. Og det ved ambulance-redderne, siger Knut Borch-Johnsen.

Holbæk Sygehus skal fra 1. maj 2016 også tage sig af akutte medicinske patienter fra Roskilde Kommune. Der er dog enkelte undtagelser. Patienter, der indlægges med ambulance med udrykning, for eksempel på grund af et hjertestop, skal fortsat til Roskilde Sygehus. Det samme gælder særlig specialiseret behandling, for eksempel opløsning af en blodprop i hjernen med trombolyse.

Flytningen skaber plads til, at Roskilde Sygehus kan styrke regionens tilbud om specialiseret behandling. Derfor har Region Sjælland også ansøgt Sundhedsstyrelsen om at behandle flere patienter, der kræver specialiseret behandling, for eksempel hjerte- og kræftpatienter. Dermed kan flere patienter blive behandlet i regionens eget sygehusvæsen, fremfor at rejse til København eller Odense.

FAKTA

Den akutte medicinske patient

Eksempler på patienter, der nu flytter fra Roskilde til Holbæk:Langt de fleste akutte medicinske patienter er henvist til sygehusbehandling fra egen læge eller vagtlæge. Patienten har typisk haft symptomer i nogen tid. Transporten videre til sygehuset sker derfor også i de fleste tilfælde i en ”rolig” ambulance uden blå blink.

Disse patienter skal ofte behandles for en infektion, der starter med feber og almene symptomer, men forværres og bliver behandlingskrævende. Det kan også være patienter med lungesygdommen KOL, hvor sygdommen forværres og kræver indlæggelse. Eller patienter med dehydrering som følge af manglende væskeindtag ved feber, diarré eller andet.

Sygehusplanen

Sygehusplanen for Region Sjælland fra 2010 beskriver udviklingen af regionens sygehusvæsen frem mod 2022. Sygehusplanen indebærer, at alle akutte patienter skal modtages på et af regionens fire akutsygehuse i Holbæk, Slagelse, Køge og Nykøbing F. Det er en del af den generelle udvikling af sundhedsvæsenet i Danmark, hvor akutmodtagelser samles i større enheder, og hvor alle relevante lægefaglige specialer er til stede. I forbindelse med vedtagelse af budget 2016 har Regionsrådet besluttet at fremrykke dele af sygehusplanen.


Kontaktoplysninger for pressen:

Vicedirektør Knut Borch-Johnsen, Holbæk Sygehus, 61 14 09 89 - Pressevagten, 57 87 50 52

 

Oprettet
28.01.16
Opdateret
28.01.16
 

 Kontakt