Søg
 

Akutlægehelikopter i Assens vil sikre hurtig hjælp i Region Sjælland

Pressemeddelelse: Torsdag d. 17. maj 2018

Med udvidelsen fra tre til fire akutlægehelikoptere i hele Danmark skal helikopternes placeringer ændres, og det kan betyde en bedre dækning af Region Sjælland.

​En akutlægehelikopter i Assens har stor betydning for mange borgere i Region Sjælland, siger regionsrådsformand Heino Knudsen. 

I øjeblikket dækkes hele Region Sjælland og Region Hovedstaden inklusiv Bornholm i udgangspunktet kun af den akutlægehelikopter, der er placeret i Ringsted. En flytning af akutlægehelikopteren fra Billund til Assens vil styrke dækningen af især den vestlige del af Sjælland og Lolland. Derfor indgår Assens i Danske Regioners anbefaling til Sundheds- og Ældreministeriet om placeringen af de fire akutlægehelikoptere.

- Jeg håber, at Christiansborg lytter til anbefalingerne, da det vil give en bedre og mere robust dækning af regionens geografi i de situationer, hvor akutlægehelikopteren i Ringsted er på en anden mission. Det har stor betydning for borgerne i Region Sjælland, at der bliver en dobbeltdækning i vores region, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Akutlægehelikopterne skal omplaceres for i endnu højere grad at sikre den bedste dækning med hurtig avanceret akutlægehjælp i det meste af landet. Sådan lyder anbefalingerne fra Danske Regioner til Sundheds- og Ældreministeriet, der har bedt om et bud på placeringerne, efter antallet af akutlægehelikoptere næste år øges fra tre til fire.

Ny placering øger sikkerheden

De primære opgaver for akutlægehelikopteren er hurtig avanceret akutlægehjælp og transport af svært tilskadekomne patienter og syge patienter med visse medicinske tilstande for eksempel blodprop i hjertet eller hjernen. I 45 procent af missionerne i 2017 blev patienterne fløjet til Rigshospitalet, Odense Universitetshospital og andre højt specialiserede sygehuse.

- Vi skal sikre, at borgerne nemt og hurtigt får hjælp og kommer til det rette sygehus med de rette kompetencer. Det kan have enormt stor betydning for den enkelte borger. Lægehelikopteren sikrer netop det, og med en bedre dækning øges sikkerheden for, at det sker, siger Heino Knudsen.

Fra Ringsted kan alle geografiske områder i Region Sjælland dækkes inden for 20 til 25 minutter. I 2017 blev helikopteren kaldt ud til 790 missioner i Region Sjælland, hvoraf 55 procent af dem var i den sydlige del af regionen og 20 procent i den nordlige del. I alt resulterede seks ud af ti missioner i, at patienten blev fløjet til et sygehus.

Fakta:

Danske Regioners anbefaling bygger på en anbefaling fra Styregruppen for Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordningen. Danske Regioner ønsker, at helikopterbaserne fordeles således:

  • Ringsted 

  • Herning (Flytter fra Skive) 

  • Assens (Flytter fra Billund) 

  • Jammerbugt (Den nye helikopterbase)  

Læs mere: 

Kontaktoplysninger for pressen​

Heino Knudsen, regionsrådsformand, 51 14 54 96

 


 

Oprettet
17.05.18
Opdateret
17.05.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52