Søg
 

Aftale om rehabilitering af patienter med hjerneskade

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 22. oktober 2013

Flere sjællandske patienter med hjerneskade kan nu tilbydes specialiseret rehabilitering i deres egen region. Det er resultatet af en samarbejdsaftale med Region Sjælland og specialhospitalet Filadelfia.

Region Sjælland vil i 2014 udvide den specialiserede rehabilitering af patienter med hjerneskade, da der i dag er lang ventetid, eller patienterne er nødt til at få behandlingen langt fra hjemmet. Men allerede nu er der behov for øge kapaciteten.

- Specialhospitalet Filadelfia har også Sundhedsstyrelsens godkendelse til at foretage specialiseret hjerneskaderehabilitering. Vi har derfor indgået en midlertidig samarbejdsaftale med Filadelfia, der skal dække behovet, i første omgang indtil regionens eget hjerneskade-afsnit flytter fra Vordingborg til Næstved Sygehus i 2014, og kapaciteten udvides fra 10 til 20 senge, siger koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen, Region Sjælland.

- Vi er glade for aftalen med Region Sjælland og ser frem til at behandle patienterne, siger adm. direktør Jens-Otto Skovgaard Jeppesen, Filadelfia.

- Vi har den sundhedsfaglige tværgående ekspertise der skal til, erfaring for denne svære patientgruppe og gode resultater gennem en årrække. Hidtil har det overvejende været patienter henvist fra Region Hovedstaden, vi har behandlet. Med aftalen med Region Sjælland kan vi være med til styrke indsatsen i hele det østdanske område indenfor hjerneskadebehandling.

Det er Region Sjællands Hjerneskadeafsnit, der - i samråd med Filadelfia - vurderer, om en patient kan tilbydes rehabilitering på Filadelfias Center for Neurorehabilitering, Kurhus.

Fakta

Filadelfia er en selvejende landsdækkende organisation indenfor sundheds- og socialområdet for patienter og klienter med epilepsi og erhvervet hjerneskade med specialhospital, specialskole og sociale døgn- og dagtilbud. Filadelfia er beliggende i Dianalund og har desuden enheder i Sorø og Juelsminde.

Kontaktoplysninger for pressen:

Koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen, Region Sjælland, mobil 21409349

Adm. direktør Jens Otto Skovgaard Jeppesen, Filadelfia, mobil 24945612

Ledende overlæge Niels Jørn Dalsgaard, Specialsygehuset CfN-Kurhus, Filadelfia, mobil 26351242

Ledende overlæge Helmer Buchardt Pedersen, Neurologisk Afdeling på Næstved Sygehus samt Hjerneskadeafsnittet i Vordingborg, 30 62 39 59

Oprettet
22.10.13
Opdateret
22.10.13
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52