Søg
 

Adm. direktør Jens Andersen fratræder

Pressemeddelelse: Onsdag d. 09. marts 2016

Med stor beklagelse har Regionsrådet i Region Sjælland fundet det nødvendigt at afbryde samarbejdet med adm. direktør Jens Andersen.

PricewaterhouseCoopers blev i november måned af Forretningsudvalget i Region Sjælland bedt om at undersøge diverse forhold. Det drejede sig blandt andet om at vurdere, om der var uoverensstemmelser mellem fakturabeløb, om mangel på udbud eller ukorrekte udbud har betydet, at Region Sjælland har indkøbt for dyrt, og om Region Sjællands interne kontroller og ledelsestilsyn har været tilstrækkelige eller bør strammes op.

PwC afleverede i denne uge den færdige rapport til Region Sjælland.

- Bekymringerne om, hvorvidt skatteborgerne har betalt overpris for computere og it-udstyr på grund af manglende udbud på it-området, er fjernet med PwC-rapporten. Men rapporten peger også på manglende overordnede ledelsesmæssigt fokus på tilstrækkelige kontrolprocedurer fra det politiske til det udførende niveau. Det har desværre ført til en brist i tilliden mellem Regionsrådet og den administrerende direktør, siger Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland.

- Jens Andersen har gennem de sidste 10 år, fokuseret og udviklingsorienteret, bragt tre tidligere amter ind i et fælles virke og skabt den stærke position, Region Sjælland i dag har, på såvel sundhedsområdet som regional udvikling. Det er derfor med stor beklagelse, at Regionsrådet har fundet det nødvendigt at afbryde samarbejdet, siger Jens Stenbæk.

Jens Andersen er til disposition for regionen marts måned ud.


Kontaktoplysninger for pressen:

Jens Stenbæk,  20 37 11 98

 
Oprettet
09.03.16
Opdateret
09.03.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52