Søg
 

2.000 så på blå blink

Pressemeddelelse: Lørdag d. 31. maj 2014

Præhospital Dag i Maribo holdt traditionen i hævd som et tilløbsstykke – trods dårligt vejr

Vejrguderne var ikke i det mest gavmilde hjørne, da Region Sjælland i dag inviterede til den årlige Præhospital Dag, som denne gang foregik i Maribo. En kølig vind lå konstant hen over Kidnakken, hvor regionen havde linet alt inden for blå blink op, fra ambulancer til akuthelikopteren, men kulden afskrækkede ikke lollikkerne fra at slå et smut forbi og besigtige alle herlighederne helt tæt på.

- Vi har aldrig haft nogen form for registrering af antallet af besøgende, så vi har heller ikke denne gang et helt præcist tal, men vi regner selv med, at omkring et par tusinde benyttede lejligheden til at besøge os og se, hvad det akutte beredskab kan tilbyde borgerne, fortæller Region Sjællands præhospitale direktør, Benny Jørgensen. 

For børn og legesyge sjæle

Dermed holdt Præhospital Dag fast i traditionen med at være noget af et tilløbsstykke, også selv om dagen faldt sammen med et andet trækplaster på de samme kanter, det årlige streetrace i Holeby.

Det var femte år i træk, at Præhospital Dag blev holdt, og Benny Jørgensen og hans folk holder fast i strategien med at appellere til børn og legesyge sjæle. Direktøren tog selv imod mange af børnene og tilbød dem blandt andet en pakke plaster, ligesom der var sørget for malegrej, plakater og bøger til de små.

- Det her er i høj grad en familiedag, som appellerer til børn og legesyge sjæle, og den slags finder man sandelig også hos forældre og bedsteforældre! Samtidig benytter vi naturligvis lejligheden til at give en masse information om, hvad vi egentlig går rundt og laver i døgnets 24 timer, hver dag hele året rundt, konstaterer Benny Jørgensen.

Maribo igen næste år

Præhospital Dag holdes altid to år i træk samme sted, fordi man det andet år kan profitere af de erfaringer, man høster første gang, for eksempel omkring logistikken på stedet. Dermed er det også allerede afgjort, at Maribo lægger ramme til dagen også i 2015.

Benny Jørgensen: - Vi plejer at ændre lidt i programmet hvert år, både fordi der hele tiden sker en udvikling på vores område, og fordi vi får nye med blandt vores samarbejdspartnere. De sidste år er patientforeningerne for eksempel kommet mere med, noget, som både de og vi er glade for.

2 billeder vedhæftet. Billedtekster:

1) Akuthelikopteren blev dagens mest omsværmede, da den i elegant stil landede på græsarealet op til Kidnakken.

2) For 4-årige Magnus Juul Forsmann var et af højdepunkterne, da han fik lov at sidde på en vaskeægte politimotorcykel.

Foto: Gert Ellegaard, Region Sjælland

Kontaktoplysninger for pressen:
Benny Jørgensen, Præhospital direktør i Region Sjælland
tlf. 40 24 56 83

Billeder og dokumenter:

Oprettet
02.06.14
Opdateret
02.06.14
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52