10 ekstra pladser på Kofoedsminde

Pressemeddelelse: Torsdag d. 26. oktober 2017

Kofoedsminde i Rødbyhavn har netop indviet sin nye afdeling Merkur med 10 pladser og en ny skole- og musikbygning.

Gennem de sidste år er der kommet flere og flere beboere på Kofoedsminde, og pladsen blev trang. De 10 nye pladser skal afløse opfindsomme løsninger, som Kofoedsminde har tyet til for at presse ekstra pladser ind, mens byggeriet stod på.
- Med Merkur har Kofoedsminde fået en bygning af høj arkitektonisk kvalitet og med gode rammer for både beboere og medarbejdere. Værelserne er lyse og venlige, har eget bad, og der er gode rammer for de fælles aktiviteter i køkken og aktivitetsrum, siger Kirsten Devantier, formand for social- og psykiatriudvalget i Region Sjælland.
- Sammen med Merkur indvier vi også en ny skole- og musikbygning - en vigtig del af Kofoedsmindes virke.

Tryghed for samfundet og støtte til beboerne

Kofoedsminde er landets eneste sikrede institution for psykisk udviklingshæmmede, der har begået en kriminel handling og derfor er dømt til anbringelse.
Opgaven er dobbelt: At skabe tryghed for samfundet og at støtte den enkelte beboer i at finde en positiv udvikling i sit liv. Derfor er der skole, værksteder - og nu et nyt musikrum.
Beboerne begynder at flytte ind i den nye afdeling Merkur 1. november 2017. Inden da - mandag 30. oktober - er naboer og studerende fra uddannelsesinstitutioner inviteret på besøg.

Endnu en ny afdeling i 2018

Den nye bygning dækker dog ikke helt Kofoedsmindes behov for flere pladser til beboere, der kommer fra hele landet.
- Det er vi klar over. Regionsrådet har derfor i sidste måned truffet beslutning om endnu engang at udvide det sikrede område med en ombygning til yderligere en ny afdeling med 10 pladser. De pladser forventer vi at åbne 1. november 2018, fortæller Kirsten Devantier.

Foto: Lasse Stofberg Wilms
LSW_7362 og LSW_7368 Kirsten Devantier