Søg
 

Nu kan borgere i Region Sjælland blive vaccineret uden tidsbestilling

Fredag d. 06. august 2021

Fra mandag den 9. august 2021 kan borgere blive vaccineret mod COVID-19 uden at bestille tid i langt størstedelen af vaccinationscentrene i Region Sjælland.

Bemærk at dette er en ældre nyhed
Find nyeste in​formation om test og vaccine her

Snart åbnes dørene på vid gab i 21 vaccinationscentre i Region Sjælland. I de 21 centre kan man fra mandag den 9. august 2021 møde op for at blive vaccineret uden tidsbestilling. Det sker for at gøre det nemt for de sidste, som ønsker og mangler at bliver vaccineret. 

De 21 vaccinationscentre er fordelt over hele regionen – mindst ét i hver kommune. Der er fire mindre vaccinationscentre i Region Sjælland, som ikke til en start tilbyder vaccination uden tidsbestilling. 

Sådan foregår det 

Alle borgere fra 15 år og op kan møde op til vaccine uden tidsbestilling i et af de 21 centre, som har denne service - lige meget om man skal have første eller andet stik, og om man har fået tilbudt vaccinen fra Moderna eller Pfizer. 

Det foregår i de 21 centre indenfor det enkelte centers almindelige åbningstid. 

Ved drop-in-vaccine skal man selvfølgelig huske, at der skal gå det antal dage, som Sundhedsstyrelsen har fastlagt mellem første og andet stik for de to vaccine-typer. 

For Pfizer-vaccine skal der gå mindst 21 dage efter stik 1 og maksimalt 42 dage. For Moderna-vaccinen skal stik to ligge i intervallet mellem 28 dage og 35 dage efter stik nummer 1. Det hjælper systemet med automatisk, hvis man vælger at booke en tid på vacciner.dk. 

Særligt for børn i alderen 12-14 år 

For børn i alderen 12 til og med 14 år er der 6 vaccinationssteder, hvor der tilbydes drop-in-vaccine, og børnene skal følges af forældre.

Vaccination uden tidsbestilling for børn er i Nykøbing Falster, Næstved, Slagelse, Roskilde, Holbæk og Køge. 

Vær forberedt på lidt kø 

Der kan opstå kø for borgere, som ikke har bestilt tid. Det sker nok særligt i eftermiddagstimerne, hvor mange har fri. 

Hvis man vil være sikker på at komme til med det samme, så anbefales det, at man booker tid til vaccination på vacciner.dk.


Selvom du møder op uden at have bestilt tid på forhånd, så kan det være en god idé at have disse tre gode råd til forberedelse med på vejen
Oprettet
06.08.21
Opdateret
17.12.21