Forbud mod besøg på alle sygehuse er trådt i kraft

Onsdag d. 18. marts 2020

Region Sjælland følger de opdaterede retningslinjer fra myndighederne, og udsteder forbud mod pårørendes besøg på sygehusene. Undtagelser til forbuddet gælder kun, hvis der er tale om en kritisk syg patient eller forældres besøg hos et mindreårigt barn.

For at sikre både patienter og medarbejdere på sygehusene mod coronavirus, er det:

• Fra onsdag den 18. marts 2020 kl. 10.00
  • Ikke tilladt for pårørende at ledsage eller besøge familie og venner på alle landets hospitaler.
Forbuddet omfatter også sygehusenes tilknyttede behandlingsinstitutioner - det gælder dermed også i psykiatrien.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har bedt regionsrådene om at udsende et midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til sygehuse og tilknyttede behandlingsinstitutioner.

Forbuddet omfatter ikke besøg af nære pårørende til en person i en kritisk situation. Det gælder for eksempel et uopsætteligt besøg hos en kritisk syg eller døende person, eller forældres eller andre nære pårørendes besøg hos et mindreårigt barn.

Forbuddet mod besøgende gælder på alle landets hospitaler og er iværksat for at undgå mest mulig smittespredning til patienter og medarbejdere.

18.03.20
18.03.20

Spørgsmål om coronavirus

Få svar på generelle spørsmål om coronavirus

Region Sjællands hotline:

Åben: 16-23 i hverdage og 10-18 i weekender.

Myndighedsfælles hotline:

Åben hele døgnet alle ugens dage.