Fokus på overvægtige børn

Torsdag d. 18. oktober 2012

Fra torsdag den 18. oktober kan du følge en række overvægtige børn og deres kamp mod kiloene i DR1-programmet Generation XL. Børnelæge Jens-Christian Holm fortæller, hvorfor hvert femte barn i Danmark lider af overvægt.

Programmet følger 5 familier fra Region Sjælland, der er kørt fast i dårlige mønstre og ikke selv magter at komme videre.

Derfor har familierne søgt hjælp hos Enheden for Overvægtige Børn & Unge på Holbæk Sygehus, hvor man har dokumenteret god erfaring med at hjælpe børnene af med deres overvægt.

Behandling der giver resultater

Jens-Christian Holm har i mange år arbejdet med overvægtige børn på sin afdeling - og tilmed med stor succes. 1.400 børn været gennem de programmer, som sygehuset har udviklet, og 70 procent af de børn, der er i behandling, opnår et varigt vægttab.

En del af Jens Christian Holms behandling indebærer, at en skræddersyet behandlingsplan defineres til det enkelte barn. Behandlingsplanen tager udgangspunkt i barnets behov og alder.

Jens Christian Holm og hans team opererer med ca. 95 planpunkter, som er skabt på baggrund af erfaringer gennem et arbejde med over 600 børn de seneste år. Ved den enkeltes behandling sættes som udgangspunkt fokus på 14-20 punkter, som for eksempel handler om, hvad der spises til måltiderne og motion.

Læs mere på DR’s hjemmeside:

18.10.12
07.08.13