Livestreaming fra byggeplads skal få flere til at tænke ud af studenterhuen

Onsdag d. 12. oktober 2022

Region Sjælland gør en ekstraordinær indsats for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse. Omkring 400 folkeskoleelever fra hele landet var onsdag på virtuelt besøg på et af Danmarks største hospitalsbyggerier.

I sygehusbyggeriets test-faciliteter var der i dagens anledning opstillet et studie, hvor lærlinge og svende svarede på spørgsmål.​​​

Byggeriet har svært ved at tiltrække faglært arbejdskraft, og de unge fravælger de erhvervsfaglige byggeuddannelser.

Derfor blev der onsdag sendt live fra byggepladsen på Sjællands Universitetshospital. Op mod 400 folkeskoleelever så med fra deres klasselokaler rundt om i landet.

​Projekt Sjællands Universitetshospital er vært for initiativet, der er kommet til verden i et samarbejde mellem Bygherreforeningen og nyhedsmediet Seismogram.

-Det er vigtigt for os som region, at vi får en veluddannet befolkning. Så det er oplagt for os at benytte lejligheden til at gøre unge opmærksomme på muligheden for at vælge en erhvervsuddannelse, når vi nu investerer fire milliarder kroner i et hospitalsbyggeri, siger projektdirektør for Projekt Universitetshospital Køge Helle Gaub.

byggelive 2NY.jpgPræcis kl. 10 bød værten velkommen til de 400 folkeskoleelever.

Der var undervejs afstemninger online for alle tilmeldte afgansklasser via det interaktive værktøj Mentimeter.

Målet med indsatsen er at få flere til at vælge erhvervsuddannelserne, og at også entreprenørerne har fokus på at ansætte lærlinge.

- Der er akut mangel på arbejdskraft i byggeriet, og branchen har svært ved at tiltrække unge til erhvervsuddannelserne. Der er brug for at tage nye midler i brug, og derfor er vi glade for at samarbejde med en af landets største hospitalsbyggerier om at give unge i hele landet indsigt i byggeriet, og på en helt ny måde, udtaler Hanne Ullum, vicedirektør i Bygherreforeningen.
12.10.22
12.10.22