Børn fra seks år kan nu blive hurtigtestet

Tirsdag d. 30. marts 2021

Aldersgrænsen for hurtigtest sættes ned til seks år. Børn under 15 skal have en voksen med til test.

​De danske regioner tilbyder nu alle personer fra seks år mulighed for gratis at blive testet for Covid-19 uden tidsbestilling eller henvisning fra læge.

I Region Sjælland sker det på ét af Falcks testcentre, hvor du blot møder op uden tidsbestilling. Børn under 15 år skal være ifølge med en voksen, med samtykke fra forælder, og barnet skal selv kunne medvirke til testen. Der er ingen tidsbestilling - man møder bare op på stedet og stiller sig i kø. Hvis barnet ikke vil medvirke til testen, kan forældrene i stedet lade sig teste.

Det er kun elever over 12 år på landets folkeskoler som bliver "kraftigt opfordret" til at lade sig teste to gange om ugen, men man er ikke forpligtet til at følge opfordringen for at kunne deltage i undervisningen. På landets efterskoler og ungdomsuddannelser er det et krav, at man bliver testet to gange ugentligt.

Læs mere om hurtigtest og teststeder​

30.03.21
30.03.21