Søg
 

Vinder af Sundhedsprisen 2016: Sundhed taler vi ikke bare om

Onsdag d. 30. november 2016

Foreningen Mænds Mødesteder Stevns indtog førstepladsen for en særlig sundhedsfremmende indsats, da Region Sjælland uddelte Sundhedsprisen 2016.

​Det var foreningen Mænds Mødesteder Stevns, der fik førstepladsen, da Region Sjælland uddelte Sundhedsprisen 2016. Klik på billedet for at se en stor version af det.

Sundhed skal leves, og ikke bare tales om. Det mener foreningen Mænds Mødesteder Stevns, og det er grunden til at foreningen til aften løb af med førstepladsen på 30.000 kroner, da Region Sjælland til aften uddelte Sundhedsprisen 2016, en af de mest prestigefyldte og eftertragtede sundhedspriser i landet.

- Vores førsteplads har vendt tingene på hovedet – men det virker! Det simple koncept er en bragende succes, siger regionsrådsmedlem Nicolai Nicolaisen.


Mænds Mødesteder Stevns et fællesskab uden krav mellem mænd i alle aldre. Her kan de lave aktiviteter og projekter sammen, spise sammen og tale om, hvad der lige falder dem ind; biler, trædrejning, mad, fiskeri, rejser, kortspil eller livet. Den eneste regel: Ingen alkohol eller stoffer, og rygning foregår udendørs.

Ildsjæle på rygestop

I løbet af halvandet år har Mænds Mødesteder Stevns udviklet sig fra at have 10-15 medlemmer til at have over 70. Nogle mødes hver dag. Andre, når det passer ind. Fælles for dem alle er, at de brænder for fællesskabet på tværs af alder, erfaring, interesser og livsstil.

- Man hører ofte ordet ’ildsjæl’, når man frivilligt gør noget ekstra for andres skyld. Det er der god grund til, for en ildsjæl er jo én, der udviser brændende entusiasme. Og det er en ild, man skal støtte op om, så den ikke slukkes, siger regionsrådsmedlem Kirsten Devantier.

Fællesskabet i Mænds Mødesteder Stevns er ikke kun sundhed for sjælen, men også for helbredet. Som en bonus er der 10 medlemmer, der - efter at have hostet sammen i halvandet år - har bestemt sig for at bruge hinanden opbakning til at kvitte smøgerne.

De 30.000 kroner, der følger med førstepræmien, vil Mænds Mødesteder Stevns bruge på at komme på flere udflugter, hvor medlemmerne kan hygge sig sammen – og måske lidt værktøj til samme formål.

35 projekter i spil

Der plejer at være hård konkurrence om Sundhedsprisen, og 2016 har ikke været nogen undtagelse. Hele 35 projekter været i spil, hvor Mænds Mødesteder var blandt de tre finalister.

- Det er egentlig pudsigt, at vi hvert år bliver overraskede over de mange gode kandidater. Men det er og bliver fantastisk bekræftende, at projekter og initiativer springer ud i fuld flor i vores dejlige region, siger regionsrådsmedlem Ellen Thomsen.

De øvrige priser

Andenpladsen på 15.000 kroner gik til Pårørendegruppen ved Hjerneskadecenter Næstved, der arbejder for at skabe bedre kvalitet i rehabiliteringen efter hjerneskade.

På tredjepladsen lå Facebook-favoritten Mindfulness Akademiet i Næstved, der kunne høste 5.000 kroner og næsten lige så mange likes.

Læs også: Finalisterne fundet til Sundhedsprisen 2016​

Medarbejdernes Sundhedspris

Derudover uddeler Region Sjælland også Medarbejdernes Sundhedspris, til initiativer der fremmer sundheden blandt regionens egne ansatte. 

Førstepladsen gik til Øre, Næse, Hals på Sjællands Universitetshospital Køge for at sætte det psykiske arbejdsmiljø i højsædet.

Andenpladsen gik til IT Helpdesk, der har indført motionsbolde på en ellers stillesiddende arbejdsplads.

På tredjepladsen rykkede Akuthjælperne på Orø ind, fordi de frivilligt rykker ud, når nogen ringer 112. 

​​
Oprettet
30.11.16
Opdateret
01.12.16